Menu
in

Numărul cazurilor de COVID scade în Marea Britanie. Mai puțini morți. Boris nu renunță la lockdown

Boris Johnson a refuzat astăzi, 21 ianuarie, să spună dacă restricțiile actuale vor rămâne în vigoare până la vară, pe fondul afirmațiilor că este dispus să le mențină mai mult timp, pentru a se asigura că este ultimul lockdown național.

Premierul britanic a insistat că este „prea devreme pentru a spune” dacă restricțiile vor rămâne în vigoare mai multe luni.

Asta în condițiile în care numărul cazurilor a scăzut cu peste o cincime față de săptămâna trecută și se speră ca grupurile cele mai vulnerabile de populație să fie vaccinate până la jumătatea lunii februarie.

La acest moment se vaccinează 366.919 de persoane în 24 de ore.

Johnson a transmis că noua tulpină de coronavirus este „mult mai contagioasă”, repetând cererea ca oamenii să rămână acasă și să respecte regulile.

Intervenția premierului a venit după ce oamenii de știință au avertizat că nici vaccinările în masă nu vor fi suficiente pentru a opri răspândirea bolii, ceea ce ar însemna că restricțiile ar trebui să rămână în vigoare mai mult timp.

Cu toate acestea, parlamentarii conservatori solicită primului ministru confirmarea relaxării începând cu 8 martie, arată Daily Mail.

Marea Britanie a înregistrat astăzi alte 37.892 de noi infectări cu coronavirus.

Număr fără precedent de decese provocate de coronavirus în Marea Britanie. Alertă MAXIMĂ!

Au fost anunțate încă 1.290 de decese, o creștere cu doar 3,4% față de aceeași zi a săptămânii trecute.

O sursă a declarat pentru Financial Times: „Boris vrea ca acesta să fie ultimul blocaj, chiar dacă trebuie să țină mai mult. Trebuie să existe un sentiment de finalitate al acestor măsuri.”

Azi, Boris Johnson a fost întrebat de jurnaliști dacă restricțiile ar putea rămâne până la vară.

„Cred că este prea devreme pentru a spune când vom putea ridica unele dintre restricții”, a spus el.

„Ne vom uita atunci (15 februarie) la modul în care ne descurcăm, dar cred că ceea ce vedem în datele ONS, în sondajul React, vedem contagiozitatea noii variante pe care am observat-o sosind chiar înaintea Crăciunului – fără îndoială că se răspândește într-adevăr foarte repede. Nu este mai mortală, dar este mult mai contagioasă, iar cifrele sunt foarte mari”, a mai spus Johnson.

Purtătorul de cuvânt al premierului a adăugat la rândul său: „Intenția noastră și speranța noastră este că acesta va fi ultimul blocaj național”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version