Menu
in

Numărul studenților din UE care se înscriu la universitățile britanice s-a înjumătățit de la Brexit

Numărul studenților din UE care se înscriu la universitățile britanice s-a înjumătățit de la Brexit – cu scăderi drastice în cazul bursierilor din Italia, Germania și Franța, arată cifrele.

Brexitul este văzut ca principalul factor de descurajare, taxele de școlarizare și finanțarea studenților nu mai sunt disponibile pentru studenții din UE care nu locuiesc deja în Regatul Unit cu statut de stabilit sau pre-stabilit, scrie The Guardian.

Citiți și: Învățătoare din Marea Britanie moare brusc la doar 26 de ani. „Era în formă, făcea 10.000 de pași pe zi”

Numărul studenților din UE care se înscriu la universitățile britanice s-a înjumătățit de la Brexit

“Scăderea semnificativă arătată în cazul înscrierilor studenților din UE în primul an poate fi atribuită schimbărilor în ceea ce privește eligibilitatea taxelor”, a declarat Agenția de Statistică a Învățământului Superior, care a publicat datele pentru primul an complet post-Brexit.

Înainte de Brexit, studenții plăteau taxe de acasă de puțin peste 9.000 de lire sterline și aveau la dispoziție finanțare pentru studenți. Taxele au crescut până la 38.000 de lire sterline după Brexit.

Numărul studenților din UE care s-au înscris în primul an al unui curs universitar sau postuniversitar a scăzut de la 66.680 în anul de dinaintea intrării în vigoare a Brexit, 2020, la 31.000 în 2021. Acesta a fost primul an în care studenții din UE au fost tratați la fel ca cei care vin din China sau India.

Dar impactul Brexitului este cel mai profund la nivelul studiilor de licență, cu doar 13.155 de studenți din UE înscriși în 2021 pentru primul an al unei diplome primare, față de 37.530 în anul precedent, potrivit datelor oficiale.

Universitățile spun că pierderea studenților de licență elimină diversitatea din sălile de clasă și slăbește finanțele colegiilor care s-ar putea baza pe faptul că studenții din UE sunt în facultate pentru cursuri de trei sau patru ani – spre deosebire de mulți dintre noii studenți internaționali care vin pentru cursuri postuniversitare de un an.

Cifrele Agenției de Statistică a Învățământului Superior (HESA) arată că, în general, există încă 120.000 de studenți din UE în sistem, în scădere de la 152.000 în 2020-21. Aceasta include studenții care s-au înscris înainte de Brexit și care își finalizează cursurile.

Pierderea studenților la nivel postuniversitar este o lovitură semnificativă, deoarece acționa ca o conductă către sectorul științific, studenții fiind o parte vitală a Horizon și a altor dezvoltări de ultimă oră în domenii precum cercetarea medicală și astronomia.

Datele HESA arată că numărul studenților postuniversitari din UE a scăzut la 14 000 de la 24 000 în 2017-18, iar numărul studenților din domeniul cercetării s-a înjumătățit la 2 260 de la 4 650 în aceeași perioadă.

Datele HESA arată, de asemenea, că cel mai mare exod al studenților post-Brexit a fost cel din Italia, Germania și Franța.

Irlanda a înlocuit Franța ca sursă nr. 1 de studenți din UE, a precizat HESA, cu puțin sub 10.000 de studenți înscriși în Marea Britanie în 2021-22, similar cu numărul din 2017-18. Mai mult de 2.000 dintre aceștia sunt înscriși în universitățile din Irlanda de Nord.

Numărul de studenți chinezi a crescut de la 107.000 în 2017-2018 la 151.000 anul trecut.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 5]
Exit mobile version