Menu
in

O combinație mortală de boli amenință Marea Britanie. Ce este flurona și ce trebuie să faceți dacă prezentați simptome

Adulții afectați de simptome de COVID și gripă prezintă un risc mai mare de a muri, a constatat un nou studiu. Iată ce trebuie să știți despre flurona și cum vă afectează această combinație mortală.

COVID a fost principala amenințare pentru sănătatea noastră în ultimii doi ani. Totuși, asta nu înseamnă că alte boli, precum gripa, nu mai există.

De fapt, oamenii de știință au stabilit că este posibil ca oamenii să se infecteze cu COVID și gripă în același timp, într-o co-infecție numită „flurona”.

Un nou studiu întreprins de Regatul Unit și Țările de Jos a constatat că pacienții infectați simultan cu gripă și COVID prezintă un risc mai mare de îmbolnăvire severă și de deces, arată The Mirror.

Ce trebuie să știți despre flurona și cum să o preveniți

„Flurona” este termenul folosit pentru a descrie situația în care o persoană are atât gripă, cât și COVID, simultan.

Potrivit oamenilor de știință, oamenii sunt expuși riscului de a dezvolta flurona atunci când sistemul imunitar este slăbit de la o infecție, permițând astfel accesul ușor pentru un alt virus.

Studiul a dezvăluit că cei care sunt afectați de flurona prezintă un risc mult mai mare atât de îmbolnăvire severă, cât și de deces decât cei infectați numai cu COVID.

Cercetarea, realizată de Universitatea din Edinburgh, a studiat peste 305.000 de pacienți care au fost internați în spital din cauza COVID, în Marea Britanie, între 6 februarie 2020 și 8 decembrie 2021.

S-a descoperit că toți pacienții din studiu care au avut co-infecție au avut nevoie de ventilare de patru ori mai mult decât ceilalți.

Marea Britanie: Următoarea variantă de COVID ar putea fi cea mai periculoasă de până acum

S-a constatat, de asemenea, că cei cu flurona au șanse de 2,4 ori mai mari să moară din cauza bolii, decât cei care au avut doar coronavirus.

Potrivit echipei, condusă de doctorul Maaike Swets, specialist în boli infecțioase, aceste constatări indică necesitatea ca spitalele să aibă un nivel mai mare de testare a gripei în rândul pacienților cu COVID.

Cazuri de flurona în Marea Britanie

În ianuarie, rapoartele sugerau că au existat peste 160 de cazuri de flurona în Regatul Unit, deși s-a afirmat că cifrele reale sunt în jur de 1.000.

Cum să preveniți flurona, o combinație mortală

Potrivit profesorului Kenneth Baillie, trebuie să existe o schimbare în strategia de testare pentru pacienții cu Covid și să fie efectuate mai multe teste pentru gripă.

Persoanele cu infecții respiratorii, ar trebui, de asemenea, să fie testate pentru alți viruși chiar și atunci când au deja un diagnostic.

Virolog clinic la Universitatea din Liverpool, profesorul Calum Semple a adăugat: „Acum este foarte important ca oamenii să se vaccineze complet și să fie stimulați împotriva ambelor viruși până nu este prea târziu”.

Vaccinurile împotriva COVID și gripei sunt diferite, iar oamenii trebuie să le facă pe ambele pentru a fi protejați.

Alte lucruri pe care le puteți face pentru a evita flurona sunt aceleași măsuri luate pentru COVID, inclusiv purtarea unei măști, distanțarea socială, spălarea frecventă a mâinilor și asigurarea că încăperile sunt bine ventilate.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 2.5]
Exit mobile version