Menu
in

Panică în Anglia după anunțarea noilor măsuri COVID-19. Cozi interminabile, oamenii reîncep aprovizionarea cu hârtie igienică și conserve

Panică în Anglia după ce premierul Boris Johnson a anunțat noi măsuri restrictive din cauza pandemiei de coronavirus și a declarat că vor urma și altele, dacă situația nu se ameliorează.

Cozi uriașe s-au format astăzi, 22 septembrie, în afara magazinelor Costco, în timp ce cumpărătorii panicați au alergat să cumpere produse esențiale, precum hârtie igienică și conserve.

Rafturile supermarketurilor din Marea Britanie au fost golite de paste, orez și conserve, în timp ce oamenii disperați se pregătesc rămână acasă pentru un al doilea „lockdown”.

Boris Johnson scoate armata pe străzi pentru a impune respectarea măsurilor anti-coronavirus. Amenzile pentru nepurtarea măștii se dublează

Anunțul premierului a venit după ce consilierul științific al guvernului, Sir Patrick Vallance, a declarat că Marea Britanie ar putea ajunge la 50.000 de cazuri pe zi, până la jumătatea lunii octombrie, și 200 de decese zilnice până în noiembrie.

Hârtia de toaletă, mâncarea congelată și produsele de lungă durată au fost smulse efectiv de pe rafturi în unele magazine situația fiind asemănătoare cu cea din martie, înainte de anunțarea primei blocări, scrie Daily Mail.

Magazinele Costco au fost luate cu asalt de clienți în Leeds, Londra și Manchester.

Multe magazine au trebuit să ridice bariere pentru a reglementa cozile în creștere, iar cumpărătorii au fost văzuți plecând cu cărucioare pline până la refuz cu provizii.

Un cumpărător a declarat pentru Daily Mail: „Se întâmplă din nou”.

Andrew Opie, director pentru alimentație și sustenabilitate la British Retail Consortium, a declarat: „Îi îndemnăm pe consumatori să fie atenți la ceilalți și să cumpere așa cum ar face-o în mod normal”.

Cu toate acestea, supermarketurile au consolidat securitatea la intrare și au dublat numărul sloturilor de livrare.

Morrisons a anunțat că va reinstala oameni la uși pentru a limita numărul de cumpărători care intră și ies, amintindu-le, de asemenea, oamenilor, să poarte măști.

O persoană a pus imagini pe Twitte și a scris: „Acesta a fost Tesco-ul meu local! Oamenii cumpără deja în panică din nou! Chiar dacă supermarketurile rămân deschise.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version