in

Parlamentarii britanici pun criptomonedele alături de jocurile de noroc: ”Jetoane fără suport”

Parlamentarii din Marea Britanie pun criptomonedele alături de jocurile de noroc: ”Jetoane fără suport”. Autoritățile britanice ar trebui să reglementeze tranzacționarea criptomonedelor ca pe o formă de jocuri de noroc și nu ca pe un serviciu financiar, a declarat comisia de trezorerie a parlamentului după o nouă anchetă asupra industriei.

Guvernul trebuie să evite să irosească mai multe fonduri ale contribuabililor pentru promovarea inovațiilor tehnologice, cum ar fi token-urile digitale, fără a demonstra beneficiile clare pentru public, au declarat parlamentarii într-un raport publicat miercuri.

>>> Patru noi reguli de conducere vor veni în 2023 – de la interzicerea parcării pe trotuar la limitele de viteză de 20 mph

Parlamentarii pun criptomonedele alături de jocurile de noroc

La fel ca jocurile de noroc, tranzacționarea și investițiile în criptomonede pot crea dependență, au concluzionat parlamentarii. Și în timp ce tehnologia blockchain care stă la baza acesteia ar putea aduce beneficii pentru industria serviciilor financiare în general, procesul de pariere pe prețul volatil al unor active fără acoperire, cum ar fi bitcoin, ar putea duce consumatorii să piardă sume de bani care le schimbă viața.

“O reglementare eficientă este în mod clar necesară pentru a proteja consumatorii de prejudicii, precum și pentru a sprijini inovarea productivă în industria serviciilor financiare din Regatul Unit”, a declarat parlamentarul conservator și președintele comisiei pentru Trezorerie, Harriett Baldwin. “Cu toate acestea, fără nicio valoare intrinsecă, cu o volatilitate uriașă a prețurilor și fără niciun beneficiu social vizibil, tranzacționarea criptomonedelor precum bitcoin de către consumatori seamănă mai mult cu jocurile de noroc decât cu un serviciu financiar și ar trebui reglementată ca atare.”, a mai spus el.

”Jetoane fără acoperire”

“Pariind pe aceste “jetoane” fără acoperire, consumatorii ar trebui să fie conștienți de faptul că toți banii lor ar putea fi pierduți.”, preciează el, citat de The Guardian.

Recomandările ar putea influența planurile guvernamentale de reglementare a criptomonedelor, care sunt luate în considerare după o consultare la începutul acestui an.

S-a așteptat pe scară largă ca tranzacționarea criptomonedelor să intre în cele din urmă în competența Autorității de Conduită Financiară – care este în prezent responsabilă pentru a se asigura că firmele respectă normele privind spălarea banilor, iar în curând va fi însărcinată cu monitorizarea reclamelor.

Raportul a afirmat că reglementarea criptomonedelor ca jocuri de noroc ar fi în concordanță cu principiul guvernamental “același risc, același rezultat de reglementare”.

sursa: The Guardian

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]

Regele Charles al III-lea va vizita România

Regele Charles al III-lea va vizita România la începutul lunii iunie, informația e oficială

Aldi introduce o nouă regulă pentru plase și cărucior

Aldi introduce noi reguli stricte, unii clienți protestează: „Nu te uiți în geanta mea”