Menu
in

Pașaportul digital COVID-19 va fi introdus pentru transportul aerian

Companiile aeriene iau în calcul dezvoltarea de aplicații mobile care să ajute la gestionarea și facilitarea procesului de validare si stocare a testelor COVID-19 și a certificatelor de vaccinare.

IATA (International Air Transport Association) are în vedere să-și lanseze pașaportul COVID-19 (Travel Pass) în această lună, timp în care țările și companiile vor putea alege aprobarea acestei metode de verificare pentru cei care aleg transportul aerian.

Travel Pass ar putea fi o inițiativă extrem de avantajoasă în lupta contra COVID-19

Testarea aplicației va fi făcută de către Virgin Atlantic, pentru un zbor pe ruta Londra – Barbados, astfel încât Caraibe va fi prima regiune care acceptă un pașaport digital ca echivalent al documentelor fizice.

În curând se va circula cu pașaport COVID în Europa. Cum arată și cum va funcționa acesta

Pe lângă posibilitatea de a stoca rezultatele testelor și certificatul de vaccinare, Travel Pass oferă posibilitatea de a crea o versiune digitală a pașaportului tradițional. Acesta include și o bază de date cu restricțiile țării de destinație, ca să te poți pregăti corespunzător.

Datele personale sunt stocate local, pe dispozitiv, existând și un canal criptat și securizat prin care laboratoarele îți pot trimite rezultatele testelor COVID-19.

Travel Pass nu este singura de aplicație de acest fel, existând și Excelsior Pass-ul americanilor. IATA vrea să facă din pașaportul COVID-19 un mod de a trece mai repede și mai sigur prin procesul de check-in, dar succesul acestei aplicații depinde doar de țări și de companiile aeriene și de eventuala adoptare a acestei alternative. Travel Pass va fi disponibil pentru iPhone de pe 15 aprilie, iar versiunea de Android va fi lansată puțin mai târziu.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version