Menu
in

Peste 500.000 de britanici au vizitat ”camerele calde” datorită caselor înghețate, sărăciei și singurătății

Peste 500.000 de britanici din Marea Britanie au vizitat “camere calde”. Oamenii au vizitat aceste spații nu doar pentru a se încălzi, ci și din cauza singurătății. Dar în principal pentru a scăpa de casele înghețate și de escaladarea sărăciei în timpul iernii, potrivit primului audit al impactului acestor simboluri puternice ale crizei costului vieții din Marea Britanie.
Citește și: Schimbarea de la medicii de familie de luna viitoare va afecta MILIOANE de pacienți din Marea Britanie

Peste 500.000 de britanici au vizitat ”camerele calde”

Proiectele de spații calde au apărut cu miile în Marea Britanie în toamnă, în timp ce organizații de caritate, biblioteci și grupuri religioase au răspuns la creșterea sărăciei energetice prin deschiderea unor spații care să ofere oamenilor cu bani puțini căldură, mâncare gratuită și o ceașcă de ceai.

Un sondaj realizat de campania Warm Welcome, o rețea de peste 4.200 de spații calde din Marea Britanie, sugerează că multe dintre acestea au reușit să ofere vizitatorilor un răgaz pentru a scăpa de problemele lor – dar nu neapărat problema pe care proiectele o planificaseră.

Cei mai mulți vizitatori au apreciat căldura; ei se luptau cu situația financiară și au economisit bani pentru încălzire și mâncare, costuri de internet wireless și activități pentru copii.

Combaterea flagelului social al singurătății.

Dar, deși a fost important să se scutească de sărăcie, sondajul a arătat că acest lucru a fost secundar față de celălalt beneficiu principal, poate neprevăzut, al camerelor calde: combaterea flagelului social al singurătății.

“Cea mai mare diferență a fost reducerea izolării sociale”, a declarat un respondent la sondaj. “Am constatat că cei care se luptau cu criza costului vieții din punct de vedere financiar nu ne-au accesat în mod special – au folosit mai mult banca de alimente din apropiere. Oamenii au considerat că spațiul nostru cald este cel mai satisfăcător pentru a scăpa de o casă goală.”

Conform sondajului, cel mai mare impact al camerelor calde a fost acela de a oferi un sentiment de comunitate și de a combate singurătatea într-un spațiu sigur și primitor. Vizitatorii frecvenți au raportat îmbunătățiri pozitive în ceea ce privește sănătatea lor mintală, bunăstarea socială și sentimentul de scop. “M-a ajutat să fac față vremurilor grele”, a declarat un respondent.

sursa: The Guardian

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 5]
Exit mobile version