Menu
in

Petiție pentru demiterea directorului ICR Londra: „Nu știe diferența dintre britanic și englez”

Mai mulți români din Marea Britanie au inițiat o petiție în care protestează față de numirea Catincăi Nistor la Institutul Cultural Român (ICR) din Londra, solicitând „retragerea acesteia din funcția de director ICR Londra și organizarea unei noi proceduri de numire.” 

Catinca Nistor, fiica unui mason care are legături cu PSD a fost trimisă în judecată pentru că și-ar fi atribuit bani necuveniți de la Teatrul Bulandra. A fost timp de aproximativ un an director interimar al Teatrului, în mandatul primarului Gabriela Firea, și a fost dată afară după un protest public al actorilor de la Bulandra.

Propunea președintelui ICR Liviu Jicman, pentru postul de director al ICR Londra, Catinca Nistor a fost audiată săptămâna trecută în Comisia pentru Cultură a Senatului, care a votat numirea ei la ICR Londra astfel: 13 voturi pentru, 4 voturi împotrivă și 2 abțineri.

MAE a decis înlăturarea Magdei Stroe din funcția de director interimar al ICR Londra

Nistor o va înlocui pe Roxana Dumitrache, care a câștigat postul prin concurs anul trecut și a cărei activitate la ICR Londra a fost apreciată.

„La audierile din cadrul Senatului României, Catinca Maria Nistor a arătat că nu cunoaște obiectivele și misiunea ICR și a refuzat să răspundă întrebărilor Comisiilor reunite privind activitatea sa. Ne-au mâhnit și indignat problemele sale de exprimare (necunoscând nici măcar diferența dintre termenul britanic și englez, sfidând, astfel, statul unde își va desfășura activitatea) precum și atitudinea condescendență și sfidătoare la adresa membrilor Comisiei”, se arată în petiția românilor din Marea Britanie.

Citiți AICI tot textul petiției înaintată conducerii Institutului Cultural Român.


…Petiție pentru demiterea directorului ICR Londra: „Nu știe diferența dintre britanic și englez”…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 4]
Exit mobile version