Menu
in

Planurile a sute de mii de pasageri vor fi perturbate, British Airways anulează 10.300 de zboruri pe distanțe scurte

Planurile a sute de mii de pasageri vor fi perturbate, British Airways anulează 10.300 de zboruri pe distanțe scurte până la sfârșitul lunii octombrie. Anulările afectează aeroporturile din Londra Heathrow, Gatwick și City, anunță BBC.

British Airways speră că acest ultim val de anulări de vară va fi ultimul, deoarece încearcă să-și consolideze programele. Zborurile pe distanțe lungi nu sunt afectate de anunțul de miercuri.

BA a spus că ia legătura cu clienții cu oferta de rambursare completă sau cu altă rezervare cu BA sau cu altă companie aeriană. Dar vestea anulărilor a declanșat un aflux de apeluri către companie.

„Ne confruntăm cu un volum mare de apeluri din cauza întreruperii curente. Vă vom contacta dacă zborul dumneavoastră a fost anulat”, a scris compania aeriană pe Twitter.

£300.000 despăgubire în urma unui accident de muncă

Planurile a sute de mii de pasageri vor fi perturbate

Prin aceasta, compania vrea să le ofere clienților săi securitate și să „protejeze cât mai multe dintre companiile noastre aeriene de vacanță”, a anunțat ieri compania aeriană. Cererea mare din vară, combinată cu lipsa de personal, cauzează în prezent probleme multor companii aeriene.

Pentru a face față haosului din traficul aerian britanic, guvernul britanic a relaxat reglementările privind drepturile de decolare și aterizare pe aeroporturi cu puțin timp înainte de sezonul de vârf al călătoriilor. 

Companiile aeriene îl pot folosi pentru a anula conexiunile și a se descurca de așa-numitele sloturi fără să se teamă de a pierde drepturile costisitoare de decolare. Cu toate acestea, companiile aeriene trebuie să-și anunțe anulările până vineri.

Odată cu noile anulări, British Airways a anulat un total de 13% din toate zborurile în această vară, potrivit agenției de știri PA. „Deși majoritatea zborurilor noastre nu sunt afectate și majoritatea clienților pot călători conform planului, nu subestimăm impactul pe care îl va avea acest lucru”, a spus compania. 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Exit mobile version