in

Populaţia Angliei a crescut cu 7% în 10 ani, în principal din cauza imigranţilor



Populaţia Angliei şi Ţării Galilor a crescut cu 7% în ultimii 10 ani, cea mai mare creştere de când au început înregistrările, în 1801. În 2011 în Anglia şi Ţara Galilor trăiau 56,1 milioane de oameni, cu 3,7 milioane mai mult decât în 2001. Londra a înregistrat cea mai mare creştere a populaţiei, numărul locuitorilor din capitală crescând cu 12%, la peste opt milioane. Aceasta reprezintă o creştere de peste 850.000 de persoane. Imigranţii ar fi principalii vinovaţi.

Imigraţia, creşterea ratei de natalitate şi speranţa de viaţă ridicată au alimentat un salt record în rândul populaţiei Angliei şi Ţării Galilor pe timpul ultimului deceniu, potrivit datelor de la Oficiul Naţional de Statistică (ONS). Din 2001, populaţia Angliei şi Ţării Galilor a crescut de la 52,4 la 56,1 milioane. Dacă se iau în calcul rezultatele recensământului pentru Irlanda de Nord şi o estimare privind Scoţia, populaţia Regatului Unit rezultă a fi de circa 63,1 milioane, cu patru milioane mai mult faţă de 2001. Mai mult de jumătate din creşterea populaţiei a fost determinată de imigraţie, două treimi dintre imigranţi venind din ţările din afara UE, spune ONS. Statisticile arată că circa 55% din creştere, sau 2,1 milioane, a fost rezultatul imigraţiei nete, iar 45%, sau 1,6 milioane, se atribuie creşterii speranţei de viaţă şi a ratei de fertilitate.

Cea mai mare creştere a populaţiei a fost în Londra, care a crescut cu 12%, câştigând peste 850.000 de locuitori şi ajungând la o populaţie totală de peste opt milioane.

Autoritatea locală cu cea mai rapidă creştere a populaţiei a fost Tower Hamlets din estul Londrei – una dintre cele mai sărace zone ale capitalei – care a înregistrat o creştere a populaţiei de 26,4% în ultimul deceniu, urmată de Newham, estul Londrei, cu 23,5%.

Datele oficiale arată de asemenea că Anglia este acum a treia cea mai dens populată ţară din UE, după Malta şi Olanda. Între ţările G8, Anglia este cea mai dens populată – cu peste 400 de persoane pe kilometru pătrat. În Londra, nivelul densităţii populaţiei este de 16 ori mai ridicat decât în restul ţării. În medie densitatea populaţiei este de 371 persoane/kmp. La Londra, densitatea este de 5.200 persoane/kmp.

Previziuni separate privind populaţia publicate de ONS la începutul acestui an estimau că populaţia Regatului Unit va creşte la 73,2 milioane până în 2035 şi la 89,3 milioane până în 2085 dacă continuă tendinţele curente. Statisticianul Glen Watson, director al Recensământului 2011, a declarat că acum acele date vor trebui revizuite în sus, având în vedere rata mai rapidă de creştere a populaţiei relevate de recensământ.

Polemici politice

Informaţiile privind creşterea populaţiei au provocat o dispută politică. Damian Green, ministrul Imigraţiei, i-a blamat pe laburişti, care au fost la putere aproape întreaga perioadă acoperită de recensământ.

“Aceste date sunt dovada fermă că laburiştii au lăsat imigraţia să scape de sub control”, a spus acesta.

“Arată exact de ce guvernul de acum a introdus controale ferme pe toate rutele principale de imigraţie, pentru a reduce imigraţia netă la niveluri sustenabile până la sfârşitul acestei legislaturi”. Parlamentarul laburist Frank Field, fost ministru al Muncii, a spus că acum creşterea populaţiei ar trebui tratată ca o “stare de urgenţă” cu măsuri dure pentru a restricţiona vizele pentru studenţi şi pentru persoanele care doresc să-şi aducă membrii familiei din străinătate.

“Acesta nu este atât de mult un apel de trezire, este aproape vremea pentru plutonul de execuţie pentru politicienii care au permis să se întâmple asta”, a spus el. Acesta şi-a acuzat propriul partid de lipsă de “modestie” privind rolul său permiţând imigraţiei să fie necontrolată, dar de asemenea a acuzat Coaliţia că nu a făcut destul.

Sir Andrew Green, preşedintele MigrationWatch UK, a spus: “Acest recensământ confirmă impactul imigraţiei în masă asupra populaţiei noastre. Când a luat puterea ultimul guvern laburist, imigraţia era de 50.000 pe an, când au plecat de la putere aceasta crescuse la 250.000. Şi această cifră nu cuprinde populaţia imigrată ilegal care nu a completat formularul de recensământ.

Creşterea populaţiei noastre din ultimul deceniu a fost dublă faţă de deceniul anterior. Ultimele previziuni arată că imigraţia va reprezenta două treimi din creşterea populaţiei noastre în următorii 15 ani. Asta înseamnă cinci milioane de oameni. Nimeni nu vrea să vadă creşterea populaţiei la această rată”.

Însă Matt Cavanagh, de la Institute for Public Policy Research, a spus că este important să se ţină cont că numai anumite zone experimentează o densitate mare a populaţiei. “Nu este deloc clar, de exemplu, de ce aceia care susţin că sunt îngrijoraţi privind această aglomerată insulă trebuie să compare Anglia cu întreaga Japonie; excluzând Scoţia şi }ara Galilor, însă incluzând ariile periferice, cele mai puţin populate insule ale Japoniei”, a spus acesta. “Anglia este mult mai puţin dens populată decât insula principală a Japoniei”.

Charles Levy, de la Big Innovation Centre, din cadrul The Work Foundation, a spus că datele trebuie văzute în “contextul întregului deceniu”. Acesta a adăugat: “Mulţi dintre aceşti imigranţi vin să acopere o lipsă acută de calificări. De exemplu, pur şi simplu nu am avut suficienţi instalatori în 2004. Mulţi imigranţi au fost aici şi au furnizat servicii şi au contribuit la standardul nostru de trai”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Propunerea unui întreprinzător român din Londra: cardul de deces

Lucian Nagy, unul dintre cei mai talentaţi saxofonişti ai momentului, va reprezenta România în cadrul „River of Music“, marele eveniment muzical al London 2012 Festival