Menu
in

Premierul britanic Boris Johnson vrea să viziteze Kievul încercuit de forțele ruse

Premierul britanic Boris Johnson ia în considerare să viziteze Kievul pentru a-și arăta sprijinul pentru lupta Ucrainei împotriva lui Vladimir Putin.

Premierul le-a cerut oficialilor să examineze caracterul practic și valoarea călătoriei în capitala Ucrainei pentru discuții cu președintele Volodymyr Zelensky, scrie Daily Mail.

Perspectiva ca prim-ministrul să călătorească într-o zonă de război, din care au fugit zece milioane de oameni, nu este însă pe placul celor care se ocupă de securitatea premierului.

Dar o sursă din Guvernul britanic a afirmat că Boris Johnson „vrea să plece” dacă acest lucru poate fi pus la punct.

Situația din Kiev artă însă cât de dificil ar fi să se asigure siguranța prim-ministrului în acea zonă.

Primarul orașului, Vitali Klitschko, a distribuit imagini cu ceea ce părea a fi o explozie în depărtare în cartierul Podil al orașului.

Într-un tweet, el a raportat mai multe explozii, „în special, conform informațiilor din acest moment, unele case și unul dintre centrele comerciale”.

Prim-miniștrii Poloniei, Sloveniei și Cehiei au făcut o călătorie la Kiev săptămâna trecută.

Boris Johnson vrea să trimită mai multe arme Ucrainei

„Am o dorință foarte, foarte puternică să-l susțin [Zelensky] în orice fel pot. Nu știu dacă aceasta ar fi o modalitate utilă de a-mi arăta sprijinul, dar este de o importanță strategică, politică, economică și morală uriașă ca Putin să eșueze și Zelensky să reușească”, a declarat Johnson pentru Sunday Times.

Boris Johnson ȘOCHEAZĂ Europa: Compară războiul din Ucraina cu BREXITUL

Duminică, Boris Johnson l-a întrebat pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski despre necesitățile armatei sale în lupta Ucrainei împotriva invaziei Rusiei, în timp ce ambii lideri „au convenit să-și intensifice comunicarea directă”, a anunțat guvernul.

Premierul „și-a expus intenția de a promova interesele Ucrainei la reuniunile NATO și G7 de săptămâna aceasta și în viitoarele angajamente bilaterale cu aliații cheie”, a declarat un purtător de cuvânt din 10 Downing Street.

Johnson „a subliniat angajamentul continuu al Regatului Unit de a lucra alături de partenerii internaționali pentru a coordona sprijinul pentru consolidarea autoapărării Ucrainei”.

Ea a adăugat: „Liderii au discutat și despre negocierile în curs, iar prim-ministrul și-a reafirmat sprijinul ferm pentru poziția Ucrainei.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 5]
Exit mobile version