Menu
in

Prețurile caselor din Marea Britanie, cea mai mare creștere anuală din toate timpurile

Prețurile caselor din Marea Britanie au avut cea mai mare creștere anuală din toate timpurile, locuințele fiind cu 16% mai scumpe decât înainte de pandemie.

Astfel, prețul mediu al caselor din Regatul Unit a crescut cu aproape 24.000 de lire sterline, în 2021 – cea mai mare creștere înregistrată vreodată într-un singur an.

Prețul mediu al unei case a atins un record de 254.822 lire sterline, în decembrie, marcând o creștere de 23.902 lire sterline în ultimul an, potrivit Nationwide Building Society, citată de Daily Mail.

Țara Galilor a înregistrat cea mai rapidă creștere procentuală cu 15,8% (26.913 lire sterline), urmată de Irlanda de Nord, cu 12,1% (18.096 lire sterline). Între timp, Londra a înregistrat cea mai mică creștere procentuală, cu 4,2% (20.668 lire sterline).

Prețul caselor din Marea Britanie explodează. S-a atins un nou record

Statisticile par să întărească o tendință observată de agenții imobiliari a persoanelor care se mută din centrul Londrei în zone cu mai mult spațiu și unde locuințele sunt mai ieftine, pe fondul muncii la domiciliu.

Economistul șef Robert Gardner a declarat: „Prețul unei case tipice din Regatul Unit este acum la un nivel record de 254.822 de lire sterline, în creștere cu 23.902 de lire sterline pe parcursul anului – cea mai mare creștere pe care am văzut-o într-un singur an. Prețurile sunt acum cu 16% mai mari decât înainte de începerea pandemiei, la începutul lui 2020.”

La nivel național, prețurile locuințelor au fost cu 10,4% mai mari anual și cu 1,0% mai mari de la lună la lună în decembrie.

„Stocul de locuințe de pe piață a rămas extrem de scăzut pe tot parcursul anului, ceea ce a contribuit la ritmul robust de creștere a prețurilor”, a explicat Gardner.


…Prețurile caselor din Marea Britanie, cea mai mare creștere anuală din toate timpurile…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 4.5]
Exit mobile version