Menu
in

Petrecerile de Crăciun umplu acum spitalele din Marea Britanie de bolnavi de COVID

Se așteaptă că numărul de pacienți bolnavi de COVID din spitale să continue să crească timp de 10 zile, au avertizat șefii NHS în timp ce spun că trebuie să se pregătească pentru ce e mai rău.

Cele mai recente date care arată 2.082 de internări în spital, la 28 decembrie – cea mai mare cifră din februarie – și o altă creștere record a infecțiilor joi, 30 decembrie, potrivit The Independent.

Între timp, există temeri că petrecerile de Revelion ar putea înregistra și o nouă creștere a numărului de cazuri pe fondul lipsei de teste rapide. Ministrul Sănătății, Sajid Javid, a recunoscut, într-o scrisoare către parlamentari, că aprovizionarea cu teste de flux lateral va continua să aibă probleme timp de două săptămâni.

Regatul Unit a înregistrat aproape 130.000 de infectări cu COVID

Avertismentul lui Javid vine în momentul în care numărul de pacienți cu Covid-19 din spital a crescut cu 1.000 pentru a doua zi consecutivă, ajungând la un total de 11.452, joi.

Alte 189.213 infecții confirmate de laborator au fost înregistrate în Regatul Unit în ultimele 24 de ore până joi dimineața, o altă creștere record.

Guvernul a anunțat că alte 332 de persoane din cauza COVID în ultimele 24 de ore.

Profesorul Peter Openshaw, care face parte din Grupul consultativ pentru amenințări cu virusuri respiratorii noi și emergente, a declarat pentru programul BBC Radio 4: „Cred că este într-adevăr foarte îngrijorător. Știm că înghesuirea în spații slab ventilate, este absolut perfectă în ceea ce privește infectarea cu acest foarte, foarte transmisibil.”

Datele publicate de University Hospitals Birmingham, unul dintre cele mai mari trusturi din țară, au arătat joi că erau mai mulți pacienți pozitivi cu COVID în cele patru spitale ale sale decât oricând în timpul pandemiei.

„Creșterea foarte bruscă a numărului de spitalizări în Londra și Anglia sunt indicatori timpurii ai ceea ce urmează”, a spus dr. Deepti Gurdasani, epidemiolog la Universitatea Queen Mary din Londra.


…Petrecerile de Crăciun umplu acum spitalele din Marea Britanie de bolnavi de COVID…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 1]
Exit mobile version