in

Recensământul – un motiv de instalare a panicii în UK



Deşi datele recensământului din 2011 publicate săptămâna aceasta oferă mai multe informaţii despre populaţia si economia Marii Britanii, venituri, şomaj, publicaţiile s-au concentrat mai mult pe statisticile referitoare la imigranţi.

Recensământul a arătat că în Anglia şi în Ţara Galilor numărul negrilor, al asiaticilor şi al altor grupuri etnice a crescut cu 14.1% de la ultimul recensământ din 2001. Londra apare ca fiind locul cel mai diversificat din punct de vedere etnic, cu britanici albi doar în proporţie de 44.9%.

Ce au ales ziarele să publice?

The Daily Express a ales următorul titlu: “7.5 milioane de imigranţi locuiesc în Marea Britanie: Britanicii albi minoritari în Londra, dezvăluie noul recensământ”, în timp ce Daily Mail titrează: “Britanicii albi sunt minoritari în Londra pentru prima dată. Noul recensământ arată că umărul imigranţilor din UK a depăşit 3 milioane în ultimii 10 ani”, titlu însoţit de fotografia unei femei îmbrăcate în haine tradiţionale arăbeşti.

Toate publicaţiile care au atins subiectul s-au concentrat pe instalarea panicii, creând percepţia unui pericol la adresa ‘Stilului de viaţă britanic”. Dacă analizăm cu mai multă atenţie cifrele, acestea arăta că 63% dintre locuitorii Londrei sunt născuţi chiar în Londra. În toate datele publicate se infiltreaza sugestia că cineva ar fi britanic doar dacă este alb.

De asemenea, s-a sugerat că acest nivel al imigraţiei ar fi atins doar in Marea Britanie, în timp ce în realitate majoritatea ţărilor din Vestul Europei au avut creşteri semnificative ale numărului de imigranţi în ultimii 10 ani, iar majoritatea capitalelor vest-europene au acelaşi grad de diversitate etnică precum Londra.

Revenind la cifrele „îngrijorătoare” ale imigraţiei din Marea Britanie, conform unui raport al Home Office publicat în noiembrie 2012 aflăm că aproximativ 4,7 milioane de britanici au emigrat şi ei, la rândul lor, locuind acum în afară graniţelor ţării.

Toate aceste informaţii selective afectează percepţia britanicilor asupra imigrantiei, în special a copiilor între 11 şi 14 ani, care, în majoritate, au o reacţie negativă la auzul cuvântului „imigrant”, asociindu-l imediat cu cuvântul „ilegal” şi necunoscand adevata sa semnificaţie, omiţând deopotrivă faptul că cei mutaţi din Marea Britanie în alte ţări poartă acelaşi statut, de imigranţi.

Recensământul arată că 1.2 milioane de oameni se identifică drept fiind de etnie mixtă. Grupurile etnice din UK nu sunt segregate, ci convieţuiesc şi muncesc împreună.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

O englezoaică din Helensburgh a adoptat un câine tocmai din România

Cum au votat românii din Marea Britanie