Menu
in

Regele Charles al III-lea va vizita România la începutul lunii iunie, informația e oficială

Regele Charles al III-lea, proaspăt încoronat, va vizita România pe 2 iunie, au declarat surse oficiale pentru ”Adevărul”. Ar fi prima vizită oficială în țara noastră, în calitate de Rege.
Surse oficiale au declarat că vizita ar fi fost convenită la ceremonia de încoronare, la care au participat președintele Klaus Iohannis împreună cu soția și principesa Margareta împreună cu Principele Consort. Potrivit informațiilor, Regele Charles al III-lea ar urma să petreacă mai multe zile în România și să viziteze și satul Viscri, acolo unde se află cea mai cunoscută proprietate din România pe care o deține.

>>> Rezultatele surpriză ale unui sondaj înainte de încoronarea regelui Charles: câți tineri mai susțin monarhia

Regele Charles al III-lea va vizita România la începutul lunii iunie

Nu doar că ar fi prima vizită în România, dar ar fi și printre primele călătorii în afara țării, după încoronare. Regele Charles al III-lea a făcut mai multe vizite în România, în ultimii ani, dar cu caracter privat, înainte de încoronare, mai ales în Transilvania, unde deține mai multe proprietăți.

Delegația care îl va însoți pe regele Charles al III-lea în România nu va fi una foarte mare. De asemenea, este foarte posibil ca el să nu fie însoțit de regina consoartă Camilla.

Regele Marii Britanii este un admirator declarat al Transilvaniei, unde deține proprietăți. De asemenea, unele informații care s-au viralizat în mediul virtual îl arătau ca urmaș al lui Vlad Țepeș. Însă alte informații, confirmate chiar de către rege, spun că a avut o stră-stră-străbunică din România.

Stră-stră-străbunica regelui Charles s-a născut în județul Mureș și a copilărit în Cluj. A locuit într-un castel din localitatea Sângeorgiu de Pădure.

Arborele genealogic confirmă rădăcinile sale românești. ”Iubesc România! Și cred ca ați uitat ca am o stră-stră-strabunică din Transilvania, deci am toate motivele”, spune Regele Charles al III-lea când vine vorba despre România.

surrsa: adevarul.ro

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 4]
Exit mobile version