in

Rezultatele surpriză ale unui sondaj înainte de încoronarea regelui Charles: câți tineri mai susțin monarhia

Rezultatele unui sondaj înainte cu 12 zile de încoronarea regelui Charles arată că 78% dintre persoanele de peste 65 de ani susțin monarhia, dar doar 32% dintre cei de 18-24 de ani. Aproape 40% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani din Marea Britanie ar prefera un șef de stat ales în locul menținerii monarhiei, potrivit unui sondaj, în timp ce se apropie încoronarea regelui.
De asemenea, sondajul realizat în rândul adulților de toate vârstele a constatat că mai puține persoane s-au declarat interesate de familia regală decât neinteresate de ea.
Citește și: Cât de mare este averea regelui Charles al-III-lea, ce dezvăluie presa britanică

Rezultatele unui sondaj înainte de încoronarea regelui Charles

Persoanele de peste 65 de ani au fost cele mai dispuse de a susține monarhia, cu 78%, dar aceasta este mai puțin populară în rândul generațiilor mai tinere. Sondajul YouGov pentru Panorama de la BBC a constatat că 38% din grupul mai tânăr era în favoarea unui șef de stat ales, în timp ce doar 32% susțineau monarhia și 30% au spus că nu știu.

Rezultatele generale sugerează un sprijin larg pentru monarhie, 58% dintre oameni preferând-o unui șef de stat ales, care a fost susținut de 26%.

Sondajul arată că indiferența este o problemă în rândul tinerilor

78% dintre aceștia declarând că nu sunt interesați de familia regală. În toate grupele de vârstă, 58% dintre respondenți au fost fie nu foarte interesați, fie deloc interesați de familia regală, față de 42% care au fost foarte interesați sau destul de interesați.

Mai mult de jumătate (54%) au declarat că monarhia reprezintă o valoare bună, față de 32% care au considerat că reprezintă o valoare proastă. Însă în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani, 40% au considerat că monarhia reprezintă un raport ”calitate-preț” prost, în timp ce 36% au fost de părere contrară.

Întrebați dacă Regele Charles este în contact sau nu cu experiențele publicului britanic, în general 45% au considerat că Regele Charles nu este în contact, 36% au spus că este în contact și 19% au spus că nu știu. Din nou, 59% dintre tinerii din populația tânără au fost de părere că nu este în contact cu el, în timp ce 51% dintre cei peste 65 de ani au crezut că este în contact cu el.

Sondajul, la care au participat 4.592 de adulți din Marea Britanie, vine după seria de investigații Cost of the crown (Costul coroanei) realizată de The Guardian și în contextul în care antimonarhiștii conduși de grupul Republic continuă să se folosească de perioada premergătoare încoronării de la Westminster Abbey, pe 6 mai, pentru a-și promova apelurile în favoarea unui șef de stat ales.

sursa: The Guardian

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Schimbare la medicii de familie în Marea Britanie

Schimbarea de la medicii de familie de luna viitoare va afecta MILIOANE de pacienți din Marea Britanie

camere calde

Peste 500.000 de britanici au vizitat ”camerele calde” datorită caselor înghețate, sărăciei și singurătății