Menu
in

Roman Abramovici confirmă otrăvirea. Și-a pierdut vederea pentru câteva ore

Purtătorul de cuvânt al lui Roman Abramovici confirmă otrăvirea acestuia, plus a altor doi membri ai echipei ucrainene de negociere cu Rusia.

Potrivit BBC, purtătorul de cuvânt al lui Roman Abramovici a confirmat că omul de afaceri a suferit simptomele unei presupuse otrăviri la negocierile de pace care au avut loc la Kiev, la începutul lunii martie.

Potrivit unor surse citate de The Guardian, Abramovici, împreună cu cei doi negociatori din echipa ucraineană, au început să se simtă rău. Deputatul Rustem Umerov făcea și el parte din negocieri, iar bărbații au părăsit ulterior Ucraina pentru a se deplasa în Polonia, iar apoi au zburat la Istanbul, unde au primit tratament medical.

„A fost în timpul primei sale călătorii la Kiev. Roman și-a pierdut vederea timp de câteva ore. În Turcia, au fost tratați într-o clinică, împreună cu Rustem”, a declarat sursa.

Potrivit mai multor publicații, în noaptea de 3 spre 4 martie 2022, cei trei au prezentat simptome similare otrăvirii cu arme chimice.

Roman Abramovici a consumat ciocolată și apă

„Cei trei bărbați au consumat doar ciocolată și apă în orele dinaintea apariției simptomelor. Un al patrulea membru al echipei, care a consumat și el ciocolată și apă, nu a prezentat simptomele respective”, a scris Bellingcat, care a precizat că unul dintre anchetatorii săi a fost rugat de specialiștii în arme chimice să ofere o opinie despre incident.

UPDATE! Roman Abramovici, otrăvit în timpul unei întâlniri la Kiev. Zelenski nu a fost afectat

„Pe baza examinărilor la distanță și la fața locului, experții au concluzionat că simptomele sunt cel mai probabil rezultatul unei otrăviri internaționale cu o armă chimică nedefinită”, a relatat Bellingcat.

Starea lui Abramovici s-a îmbunătățit și ulterior s-a întors la Kiev pentru a lua parte la o altă rundă de negocieri, a precizat sursa citată.

O a patra rundă de negocieri între delegațiile oficiale ruse și ucrainene urmează să înceapă marți la Istanbul.

Zelenschi despre otrăvirea lui Abramovici: Există diversiuni

Solicitat să comenteze, un purtător de cuvânt al președintelui ucrainean, Volodimir Zelenschi, a declarat: „Există o mulțime de speculații în acest moment și recomandăm să urmăriți doar informațiile oficiale”.

Roman Abramovici și-a asumat în ultimele săptămâni rolul de mediator al dialogului dintre Kiev și Moscova pentru găsirea unei soluții de încetare a războiului.

Atât Abramovici, cât și membrii echipei ucrainene au dat vina pentru simptomele de otrăvire pe membrii „facțiunii dure” de la Kremlin, despre care ei spun că vor să saboteze negocierile pentru încetarea războiului declanșat de Rusia în Ucraina.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version