in

Românii, campioni la NINo. Creștere de 163% la Numerele Naționale de Asigurare, în perioada martie 2013 – martie 2014

Numărul străinilor din statele UE care s-au stabilit în Marea Britanie a înregistrat o creştere “semnificativă” în 2013, potrivit datelor oficiale publicate joi, 22 mai. Potrivit raportului trimestrial al Biroului Naţional de Statistică (ONS), 201.000 cetăţeni europeni au imigrat în Marea Britanie în perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2013, cu 43.000 mai mult decât anul precedent, când au fost înregistraţi 158.000 de imigranţi europeni.



În contextul în care deschiderea pieţei muncii pentru cetăţenii români şi bulgari, la 1 ianuarie 2014, a provocat previziuni alarmiste în legătură cu o “invazie”, cifrele ONS arată că imigraţia provenind din cele două ţări a crescut considerabil în 2013. Astfel, aproape 23.000 de români şi bulgari au ajuns în Marea Britanie în 2013, faţă de 9.000 în anul precedent.

În perioada martie 2013-martie 2014, acordarea Numerelor Naționale de Asigurare către cetățeni europeni a crescut cu 14% față de perioada 2012-2013. Ce mai mare creștere în acest caz este cea a populației din România – 163%, de la 29.000 la 47.000, urmată de cea din Bulgaria – 71% și Italia cu 28%.

Totuși, cele mai multe Numere Naționale de Asigurare au fost acordate polonezilor – 102.000.

În ceea ce migrația netă – diferenţa între numărul celor care au venit şi cel al persoanelor care au plecat din Marea Britanie – aceasta se ridică la 212.000 în anul 2013, faţă de 177.000 în anul precedent.

Cifrele depăşesc cu mult obiectivul fixat de Guvernul britanic, care vrea să aducă nivelul net anual al imigraţiei sub pragul de 100.000 până la alegerile generale din 2015.

Ministul Imigrației, James Brokenshire, a declarat, potrivit Huffington Post: „Noi ne concentrăm pe diminuarea abuzurilor la libera circulație între statele membre ale UE și abordarea factorilor care aduc imigrația europeană în Marea Britanie.”

Parlamentarul laburist Keith Vaz, președintele Comisiei de Afaceri Interne a Camerei Comunelor, a declarat : “potopul de imigranți din România și Bulgaria nu a sosit, iar aceste cifre arată că ei erau deja în țară. Nevoia de estimări este mai mare ca oricând. Doar atunci când cunoaștem faptele ne putem asigura că dezbaterea pe problema imigrației nu poate fi deturnată de către cei care caută să stârnească tensiuni rasiale.”

Barbara Roche, președintele grupului Trust, a declarat la rândul său că imigrația este în creștere deoarece economia este în creștere, iar fără imigranți care să acopere golurile din sectoarele de competență, revenirea companiilor ar fi pusă în pericol.

Numărul muncitorilor români și bulgari a SCĂZUT. UKIP rămâne fără subiect de campanie

„Să nu uităm că avem în prezent peste 600.000 de locuri de muncă neocupate în economia britanică, cel mai înalt nivel de dineinte de recesiune. Orice acțiune precipitată care va lovi în imigrație, va lovi companiile care vor să se consolideze și să se extindă, după mulți ani dificili, iar în cele din urmă ar crește nesiguranța pentru milioanele de muncitori britanici în aceste firme.”

Mark Hilton, șef pe politici de imigrație al Organizației „London First”, a acuzat guvernul de “ipocrizie”, din cauză că ținta imigrației a fost cu mult depășită.

Tomescu: Creșterea numărului de NINo nu înseamnă mai mulți români în Marea Britanie

El a declarat, potrivit Huffington Post: “Din nou s-a dovedit că cetățenii UE care vin în Marea Britanie ajută la creșterea imigrației, iar noi nu putem să facem nimic cu privire la asta. Între timp, George Osborne (cancelarul Guvernului Cameron – n. red.) susține ca «stânga și dreapta populiste» doresc să închidă granițele și să izoleze Marea Britanie de restul lumii, când statisticile arată exact contrariul.”

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Candidatul UKIP la primăria Lewisham – arestat pentru „agresiune sexuală” asupra unui bulgar fără adapost

Dacă nu mergi la vot, înseamnă că votezi pentru câștigătorul alegerilor