in

Românii, primii constructori din Regatul Unit. Un sfert din muncitorii în construcții din Londra sunt români



Cetățenii români se află pe primul loc într-un recensământ realizat recent de Federația Constructorilor de Locuințe din Marea Britanie (HBF).

Potrivit acesteia, românii reprezintă 7,20% din totalul forței de muncă. Studiul HBF a acoperit 37.167 de muncitori din peste 1.000 de șantiere ale membrilor federației. Acesta arată că 19,7% din lucrătorii în construcții de case din Marea Britanie provin din străinătate.

După români, ca număr de muncitori, se află polonezii, cu 1,53% din forța de muncă, urmați de lituanieni – 1,32%, irlandezi – 1,25%, bulgari – 0,86% și indieni – 0,58%.

Alte țări prezente în studiu cu un număr mai mic de muncitori sunt Albania, Moldova, Nigeria, Jamaica și Ucraina.

Românii sunt prezenți, practic, în toate domeniile de activitate din industria construcțiilor de locuințe, arată raportul. Astfel, 47,8% din muncitorii străini din demolări sunt români, 51,5% în zidărie, 54,8%, în domeniul tâmplăriei, 32,8%, la acoperișuri și 34,4% dintre lucrătorii străini în domeniul instalațiilor sanitare sunt tot români.

De asemenea, românii ocupă un loc fruntaș și în ceea ce privește funcțiile de conducere. Astfel, 25,2% din lucrătorii din afara Regatului Unit în management și alte roluri profesionale sunt tot români.

Potrivit aceluiași recensământ, în Londra este concentrat cel mai mare număr de lucrători străini în construcții. Astfel, 49,5% dintre muncitorii din Londra sunt din Uniunea Europeană, iar 49% dintre aceștia sunt din România. Urmează bulgarii, cu 8,5% și polonezii cu 6,4%. Așadar, un sfert din muncitorii în construcții din Londra sunt români.

Federația care a realizat recensământul a arătat că lucrătorii străini sunt esențiali pentru atingerea obiectivului guvernului de a construi 300.000 de locuințe până în 2025. Mai mult, HBF a solicitat guvernului un sistem de permise care să asigure recrutarea lucrătorilor din străinătate și a cerut guvernului să asigure statutul angajaților existenți.

„Rezultatele acestui recensământ demonstrează, în mod clar, încrederea pe care o are industria construcțiilor, în prezent, în muncitorii non-britanici. […] În timp ce industria investește foarte mult în recrutarea și formarea tinerilor care termină studiile la școlile, colegiile și universitățile noastre, accesul continuu la lucrătorii străini este absolut esențial “, a declarat Stewart Baseley, președintele executiv al Federației Constructorilor de Locuințe.

Imigrația din Marea Britanie scade. Firmele de construcții se plâng de lipsa muncitorilor

https://ziarulromanesc.net/focus/romania/oficial-nu-mai-sunt-muncitori-tara-olguta-vasilescu-romanii-plecati-trebuie-atrasi-inapo/

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Britanicii vor să se organizeze un al doilea referendum privind ieșirea din UE

De Crăciun, ai minute cadou de la Lebara