Menu
in

Românul care a construit Canary Wharf avertizează: Londra va avea probleme după Brexit

Londra va pierde inevitabil teren în faţa altor oraşe precum Frankfurt, Paris şi New York, în contextul în care capitala Marii Britanii nu mai este o poartă către Europa, susţine George Iacobescu, directorul general al Canary Wharf, centrul financiar londonez, citat de Bloomberg.

Iacobescu consideră că fără o conducere instruită, punctele forte ale Londrei nu vor fi suficiente pentru a depăşi realitatea politică dură, în contextul votului în favoarea Brexitului. „Londra este un oraş minunat, dar eforturile ar trebui să se concentreze pe menţinerea acestuia în funcţia de capitală a lumii”, a spus Iacobescu.



„Chinezii se uită la Canary Wharf şi spun «Aşa trebuie să arate oraşele». Lumea vrea să vină aici”, a declarat Iacobescu.

Directorul centrului financiar din Londra susţine că toate instituţiile sunt prezente în Canary Wharf datorită limbii, a regimului de reglementări, a fusului orar, a infrastructurii şi a informaţiilor. „Toate aceste lucruri nu au dispărut”, susţine românul. Băncile şi companiile care depind de acestea nu au intenţia de a abandona un oraş care le-a ajutat să devină bogate, spune Iacobescu.

Dintre chiriaşii importanţi din districtul Canary Wharf, Agenţia Europeană pentru Medicamente îşi va muta sediul, cel mai probabil, ca orice altă instituţie a Uniunii Europene cu prezenţă în Marea Britanie. EMA evaluează şi supraveghează medicamentele destinate uzului uman şi veterinar şi îşi va muta sediul în Milano sau Copenhaga, potrivit Bloomebrg.

George Iacobescu a ajuns în 1988 în Londra cu ideea de a crea un district financiar, care s-a numit, apoi, Canary Wharf, şi a inclus clădiri de birouri şi servicii performante de telecomunicaţii, permiţându-i capitalei Marii Britanii să concureze cu New York, ca un centru financiar global. Înainte să ajungă în Londra, Iacobescu a trait în Toronto şi New York, unde a ajutat la construirea Centrului Financiar Mondial.

În primii ani, Canary Wharf Group părea a fi un eşec, dar, la finalul anilor `90, a început să progreseze, iar în prezent găzduieşte în fiecare zi lucrătoare 100.000 de oameni care lucrează la Chevron, HSBC, Intel sau JPMorgan Chase.

Sursa: Mediafax

Românul care conduce Canary Wharf, împotriva Brexit: „Centrul financiar londonez s-a dezvoltat datorită UE”

Sir George Iacobescu: “Am plătit 5.000 de dolari ca să plec din România

Primul român decorat de către Regina Elisabeta a II-a

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version