in

PANICĂ! Rusia are posibilitatea să trimită bombe nucleare spre LONDRA. Ar putea ucide milioane de oameni

PANICĂ! Rusia are posibilitatea să trimită bombe nucleare spre LONDRA. Ar putea ucide milioane de oameni

Aplicația online „Nukemap” și site-ul său partener „Missilemap” – construit de istoricul nuclear Alex Wellerstein – arată potențialele rezultate catastrofale în cazul în care tensiunile est-vest ar duce vreodată la al treilea război mondial și la lansarea de bombe nucleare.

O armă aflată deja în arsenalul Rusiei – Topol (SS-25) – ar putea, de exemplu, ucide aproape un milion de oameni și răni alte 2,2 milioane dacă ar fi lansată peste Londra.

Raza de explozie a bombei de 800 kt ar cuprinde întregul oraș, efectele sale fiind resimțite de la Enfield, în nord, până la Croydon, în sud, arată Metro.

Cei care trăiesc în inelul interior al capitalei ar suferi probabil arsuri de gradul trei atât de puternice încât ar distruge de durere sistemul nervos al unei persoane.

„Bomba țarului” – cea mai puternică armă nucleară testată vreodată de Uniunea Sovietică din 1961 – ar provoca mult mai multe daune orașului.

Nukemap estimează că o bombă de această dimensiune ar putea ucide 5,7 milioane și răni încă 3,4 milioane.

O zonă care se întinde de la Bedfordshire, în nord, până la Burgess Hill, în sud, ar fi devastată. O versiune de 100 mt a bombei care a fost proiectată, dar niciodată testată, ar provoca și mai multe daune.

Boris Johnson aplică primele sancțiuni pentru Rusia: Cinci bănci rusești și trei apropiați ai lui Putin vor avea de suferit

Președintele rus, Vladimir Putin, a amenințat recent, pe fondul tensiunilor crescute cu Occidentul din cauza Ucrainei.

La începutul acestei luni, Putin a avertizat că conflictul din Europa ar fi inevitabil, dacă Ucrainei i s-ar permite aderarea la NATO.

El a spus că alianța va fi atrasă inevitabil într-o luptă înainte de a aminti lumii că țara sa este încă „unul dintre principalele state nucleare.

Dar Nukemap arată că bombele din SUA și Marea Britanie ar putea provoca la fel de multe daune Moscovei – dacă ar fi folosite vreodată.

B-83, cea mai mare armă din arsenalul SUA, în prezent, ar putea ucide 1,3 milioane și răni 3,7 milioane dacă ar fi aruncată în capitala Rusiei.

Un W-76, o armă comună în arsenalele Marii Britanii și Franței, ar putea ucide 250.000 de persoane și ar putea răni un milion.

Uriașul Castle Bravo de 15 mt – cea mai mare bombă testată vreodată de SUA – nu numai că ar ucide sau răni aproape 8 milioane, dar ar putea duce la răspândirea radiațiilor la aproape 1.000 km de locul exploziei.

Potrivit Federației Oamenilor de Știință Americani (FAS), Rusia are un arsenal nuclear de 6.257 de focoase.

Cu 5.550, SUA are ceva mai puține, iar aliații săi NATO, Franța și Marea Britanie, au 290 și, respectiv, 225.


…PANICĂ! Rusia are posibilitatea să trimită bombe nucleare spre LONDRA. Ar putea ucide milioane de oameni …

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 7 In medie: 2.4]

Boris Johnson, „îngrozit” de invazia Ucrainei: „Vom răspunde decisiv”

Boris Johnson, „îngrozit” de invadarea Ucrainei: „Vom răspunde decisiv”

BREAKING NEWS! Spațiul aerian al Republicii Moldova va fi ÎNCHIS. Zborurile spre Chișinău - redirecționate

BREAKING NEWS! Spațiul aerian al Republicii Moldova va fi ÎNCHIS. Zborurile spre Chișinău – redirecționate