Menu
in

Boris Johnson, anunț șocant: Rusia plănuiește cel mai mare război din Europa

Dovezile arată că Rusia plănuiește „cel mai mare război din Europa de după 1945”, a declarat premierul britanic Boris Johnson.

Primul ministru al Marii Britanii a declarat într-un interviu pentru BBC: „Toate semnele sunt că planul a început deja în anumite privințe”.

Serviciile de informații sugerează că Rusia intenționează să lanseze o invazie care va încercui capitala Ucrainei, Kiev, a spus Johnson.

„Oamenii trebuie să înțeleagă costul absolut al vieților umane”, a adăugat el.

Premierul a făcut declarațiile extrem de grave în direct de la Munchen, unde liderii mondiali s-au întâlnit pentru o conferință anuală de securitate.

Ultimele estimări ale guvernului SUA sugerează că, între 169.000 și 190.000 de soldați ruși, sunt acum staționați de-a lungul graniței cu Ucraina, atât în ​​Rusia, cât și în Belarus – cifra include și rebelii din estul Ucrainei.

Boris Johnson a mai indicat că Regatul Unit va introduce sancțiuni și mai ample împotriva Rusiei decât s-a spus anterior.

Începe războiul? Focuri de artilerie în estul Ucrainei. Rusia ar putea declanșa invazia

El a declarat că Regatul Unit și SUA vor opri companiile rusești „să tranzacționeze cu lire sterline și dolari” – o mișcare despre al cărei impact a spus că va „lovi foarte, foarte puternic”.

Oficialii occidentali au avertizat în ultimele săptămâni că Rusia s-ar putea pregăti de invazie oricând, dar Moscova a negat afirmațiile, relatând că trupele desfășoară exerciții militare în regiune.

Întrebat dacă o invazie rusă este încă iminentă, Johnson a spus: „Mi-e teamă că asta arată dovezile,. Adevărul este că toate semnele sunt că planul a început deja, în anumite privințe”.

Premierul a spus că președintele american Joe Biden le-a spus liderilor occidentali că serviciile de informații sugerau că forțele ruse nu plănuiau doar să intre în Ucraina dinspre est, prin Donbas, ci și din Belarus și zona din jurul Kievului.

„Mi-e teamă să spun că planul pe care îl vedem este pentru ceva care ar putea fi într-adevăr cel mai mare război din Europa, de după 1945, în ceea ce privește amploarea”, a spus premierul.

Oamenii trebuie să ia în considerare nu numai potențiala pierdere de vieți din rândul ucrainenilor, ci și din cele ale „tinerilor ruși”, a adăugat el.


///Boris Johnson, anunț șocant: Rusia plănuiește cel mai mare război din Europa///

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 1]
Exit mobile version