Menu
in

Rusia răspândește FAKE NEWS despre vaccinul britanic: Vă transformă în MAIMUȚE!

Rusia răspândește știri false, susținând că vaccinul împotriva coronavirusului dezvoltat la Oxford va transforma oamenii în maimuțe – și îl prezintă pe Boris Johnson drept Bigfoot.

Campania de discreditare, scrie Daily Mail, a fost lansată în Rusia și își propune să răspândească frica cu privire la vaccin prin afirmații potrivit cărora va transforma oamenii în maimuțe, pe motiv că în fabricarea sa se folosește virusul de la cimpanzei.

Imaginile și videoclipurile care sugerează că orice vaccin produs în Marea Britanie este periculos circulă pe rețelele de socializarea din Rusia.

Unele au fost prezentate la programul TV rusesc Vesti News, echivalentul Newsnight de la BBC.

O imagine îl arată pe Boris Johnson mergând pe Downing Street, în care premierul are fața unui Yeti. Imaginea este subtitrată: „Îmi place vaccinul meu bigfoot”.

O altă imagine arată un cimpanzeu în halatul de laborator al gigantului farmaceutic AstraZeneca.

Campania are potențialul de a deteriora programul Oxford apelând la fanaticii anti-vaccin, spun reprezentanții companiei.

„Pentru corpul nostru, virușii arată la fel. De fapt, nu sunt cimpanzei implicați în procesul de fabricare a vaccinului, deoarece este vorba mai mult despre virus, decât despre animalele pe care ar putea să le infecteze mai frecvent”, a spus profesorul Andrew Pollard, directorul Oxford Vaccine Group.

„Corpul nostru nu se uită la virus și spune că acesta provine de la un cimpanzeu sau de la un om, vede doar o colecție de proteine ​​la care trebuie să producă un răspuns imun”, a adăugat el.

Vaccinul anti-COVID din Marea Britanie nu va fi pentru toată lumea. Cine va beneficia de el

Doctorul Hilary Jones a declarat pentru Good Morning Britain că încercările de dezinformare sunt „absolut ridicole și rușinoase”.

El a spus: „Oxford are o echipă foarte fiabilă, amintiți-vă, acolo a fost elaborată penicilina și produsă pentru al doilea război mondial. Oxford are o reputație fantastică, fac asta cu atenție și folosesc mii de oameni din toate grupurile și vârstă”

Campania a început în urmă cu peste o lună, după ce un voluntar de la Oxford s-a îmbolnăvit, iar proiectul a fost oprit temporar.

Țări precum India și Brazilia, unde Rusia încearcă să-și comercializeze propriul vaccin, au fost vizate de campanie, a declarat un anchetator pentru Times.

Nu este clar dacă încercarea de propagandă a fost autorizată direct de Kremlin.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version