Menu
in

Rusia răspunde Marii Britanii cu privire la luptătorii capturați: „Stați liniștiți, avem grijă de ei”

Luptătorii britanici capturați de trupele ruse în Mariupol „primesc tot ajutorul necesar”, susțin rușii.

Luptătorii britanici care au fost capturați în Ucraina de trupele Kremlinului sunt hrăniți, primesc apă și li se acordă ajutorul necesar, a declarat Ministerul de Externe al Rusiei, citat de Sky News.

„Nu vă faceți griji, partea rusă are grijă de ei. Ei sunt hrăniți, li se dă apă și li se acordă asistența necesară. La fel ca și alți străini care s-au predat sau au fost reținuți”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Maria Zakharova.

Luni, doi luptători britanici capturați în Ucraina de forțele ruse au apărut la televiziunea de stat rusă și au cerut să fie schimbați cu un aliat ucrainean al președintelui Vladimir Putin.

Shaun Pinner și Aiden Aslin au cerut să fie schimbați cu Viktor Medvedchuk, care este reținut de autoritățile ucrainene.

Cu toate acestea, nu era clar cât de liberi au putut cei doi bărbați să vorbească.

Britanici capturați de forțele ruse cer la TV să fie schimbați cu un oligarh putinist arestat de ucraineni

Ambii au vorbit separat, întrebați de un bărbat neidentificat într-un film difuzat pe postul de televiziune de stat Rusia 24.

Cei doi bărbați i-au cerut prim-ministrului britanic Boris Johnson să-i ajute să ajungă acasă, în schimbul eliberării de către Ucraina a oligarhului rus capturat, Medvedciuk.

Familiile celor doi soldați britanici au cerut să fie tratați ca prizonieri de război

Familiile celor doi britanici au spus că aceștia nu sunt soldați sau voluntari mercenari și, prin urmare, ar trebui tratați ca prizonieri de război, în conformitate cu Convenția de la Geneva.

Politicianul capturat de ucraineni este liderul partidului Platforma Opoziție – Pentru viață și este un aliat al lui Putin.

Medvedciuk a fost plasat în arest la domiciliu anul trecut pentru a se confrunta cu acuzații de trădare și finanțare a terorismului, pe care le neagă.

Acesta a scăpat la câteva zile după ce a început invazia rusă, în februarie, dar a fost ulterior capturat de Ucraina.


Rusia răspunde Marii Britanii cu privire la luptătorii capturați: „Stați liniștiți, avem grijă de ei”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version