Menu
in

Se renunță la izolarea celor bolnavi de COVID în Anglia. Boris Johnson: „Un moment de mândrie”

Boris Johnson anunță azi, 21 februarie, ridicarea tuturor restricțiilor COVID rămase în Anglia în această săptămână, ceea ce reprezintă, spune el un „moment de mândrie” națională.

Premierul britanic va expune azi strategia pe termen lung a guvernului de a trăi cu virusul, în ciuda îngrijorărilor oamenilor de știință, experților în sănătate și a Partidului Laburist cu privire la această mișcare considerată prematură, scrie The Guardian.

Cerința izolării nu va mai fi obligatorie din punct de vedere legal, cu o lună mai devreme decât era planificat, în timp ce nu vor mai exista teste PCR gratuite, în încercarea de a se restabili încrederea oamenilor că viața poate reveni la normal. Doar persoanele de peste 80 de ani vor mai beneficia de teste gratuite.

De asemenea, serviciul național de urmărire a contactelor va fi desființat, iar elevii nu vor mai fi testați de două ori pe săptămână.

Se așteaptă să fie emise noi îndrumări, similare celor deja publicate cu privire la gripa sezonieră, menite să permită oamenilor să folosească propria judecată cu privire la riscul de a infecta sau transmite boala.

Modificările vor fi anunțate azi și vor intra în vigoare de la sfârșitul acestei săptămâni.

Boris Johnson a declarat duminică, 20 februarie, că țara se află „într-o lume diferită” față de când a început pandemia și a spus că vrea să „schimbe echilibrul” de la reguli la sfaturi pentru a face față COVID.

Marea Britanie vrea să renunțe la obligativitatea izolării după infectarea cu COVID

El a spus că oamenii ar trebui să fie în continuare atenți și că coronavirusul „rămâne o boală periculoasă” pentru persoanele vulnerabile și nevaccinate, dar a spus că este timpul „să ne vedem țara din nou pe picioare”.

Până acum, 91,4% dintre cei eligibili au făcut prima doză de vaccin, 85% au și a doua doză, iar 66,1% sunt vaccinați cu trei doze.

Numărul zilnic de cazuri a scăzut la aproximativ o cincime din vârful record înregistrat la începutul lunii ianuarie 2022, în timp ce decesele au rămas sub 200 pe zi, în ultima săptămână.

Laburiștii și oamenii de știință se opun deciziei Guvernului

Wes Streeting, ministrul din umbră pentru sănătate al Partidului Laburist, spune că Johnson se comportă ca un manager de fotbal a cărui echipă are 2-1 în ultimele minute ale unui joc și decide să scoată cel mai bun fundaș.

El l-a acuzat pe Johnson că este motivat de „slăbiciunea politică, nu de sănătatea publică”.

David Spiegelhalter, profesor a Universitatea Cambridge, a declarat că există o incertitudine semnificativă cu privire la impactul planurilor guvernului.

„Văd că cifrele par încurajatoare, dar consecințele sunt foarte greu de prezis. S-ar putea să fie bine, s-ar putea să nu fie”, a spus el – adăugând că supravegherea ar trebui să continue.

Dr. Michael Head, cercetător în domeniul sănătății globale la Universitatea din Southampton, a spus că planurile lui Boris Johnson sunt „cele mai recente dintr-o lungă serie de politici nesăbuite”.

Experții și-au exprimat îngrijorarea deosebită cu privire la persoanele extrem de vulnerabile, pentru care COVID prezintă încă un risc mai grav.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 3.7]
Exit mobile version