Menu
in

Sfârșitul restricțiilor ar putea fi decalat cu 4 săptămâni în Anglia. Aprovizionarea cu Pfizer, în pericol

Sfârșitul restricțiilor poate fi întârziat cu până la patru săptămâni, chiar dacă numărul vaccinărilor se va dubla.

Cifrele publicate ieri, 10 iunie, au arătat că Guvernul este pe cale să-și atingă ținta potrivit căreia cei peste 50 de ani să primească a doua doză de vaccin până pe 21 iunie.

Doar câteva ore mai târziu, însă, a apărut vestea că aprovizionarea cu vaccinul Pfizer se va reduce pe tot parcursul lunii iunie.

Mai mult, miniștrii iau în considerare menținerea unor restricții pentru încă două până la patru săptămâni, pe fondul îngrijorării tot mai mari cu privire la răspândirea variantei indiene a coronavirulu, scrie Daily Mail.

Ministrul Sănătății, Matt Hancock, a declarat ieri că varianta indiană este responsabilă acum pentru 91% din noile infecții.

Boris Johnson despre ridicarea totală a restricțiilor pe 21 iunie: „Trebuie să mai așteptăm un pic”

Cifrele arată că ratele cazurilor Covid-19 au crescut în fiecare regiune din Anglia, în ultima săptămână. Dar internările au crescut doar în mod fracționat – în timp ce decesele au crescut cu doar 1,9% față de săptămâna precedentă.

Însă cei internați sunt adesea mai tineri și mai puțin bolnavi decât în ​​timpul valurilor anterioare.

Potrivit datelor NHS publicate ieri, mai mult de 85% din persoanele peste 50 de ani din Anglia – considerată grupa de vârstă cu cel mai mare risc – au fost vaccinate cu ambele doze.

Dacă NHS Anglia continuă să administreze 1,3 milioane de doze săptămânal celor peste 50 de ani, toți din această categorie de vârstă ar trebui să fie complet vaccinată până la 21 iunie.

În rândul grupelor de vârstă mai tinere, se estimează că 35,5% dintre cei cu vârste cuprinse între 40 și 49 de ani au primit ambele doze, alături de 22,6% dintre cei cu vârste cuprinse între 30 și 39 de ani.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Exit mobile version