Menu
in ,

Situație incredibilă pe Aeroportul Heathrow. Mii de pasageri din zone roșii COVID-19 continuă să ajungă în Marea Britanie

Mii de pasageri din zone roșii ale pandemiei de coronavirus continuă să ajungă în Marea Britanie cu avioane care încă mai aterizează pe Aeroportul Heathrow.

Potrivit Daily Mail, un avion din Iran cu 80 de pasageri la bord a aterizat, iar călătorii au spus că doar li s-a luat temperatura la îmbarcare.

De asemenea, au fost obligați să completeze un formular în care să ofere detalii precum numele și adresa, destinația, motivul călătoriei și dacă au avut simptome de coronavirus.

O nouă scădere a numărului de victime ale coronavirusului în Marea Britanie: 450 de decese în ultimele 24 de ore

După ultima estimare a Ministerului Sănătății, în jur de 15.000 de călători ajung zilnic pe Aeroportul Heathrow.

Dintre aceștia, potrivit Ministerului Transporturilor, aproximativ 10.000 ajung în centrul Londrei, iar alții în Manchester și Birmingham.

În Iran, rata deceselor cauzate de coronavirus era, ieri, 20 aprilie, de 5.209, deși mulți spun că cifrele sunt mult mai mari, guvernul de la Teheran mințind în statistici, scrie Daily Mail.

Pe 20 aprilie au sosit zboruri din New York – orașul cu cel mai mare număr de decese din lume – 13.869, Los Angeles (California, 1.072 de decese), Chicago (Illinois, 1.290), Miami (Florida, 764), Dallas (Texas, 467) și Washington DC (624).

De asemenea, urma să aterizeze avioane din Roma, Madrid și Paris – trei capitale din epicentrul acestei pandemii – precum și din Tokyo, Lagos, Lisabona și Ahmedabad – India.

Potrivit site-ului aeroportului Heathrow, scopul menținerii funcționării este acela de a ajuta la repatrierea cetățenilor britanici și la importul de mărfuri vitale, cum ar fi echipamente medicale și produse alimentare.

Site-ul subliniază că traficul a scăzut cu 75 la sută.

Nu sunt deschise cafenele sau magazine, cu excepția farmaciilor, nu există linii de taxi, vezi foarte puțini angajați, doar câțiva oameni de servici și agenți de pază.

„Pentru că sunt cetățean european, nici măcar nu a trebuit să vorbesc cu nimeni de la Ministerul de Interne – am folosit doar verificarea automată a pașaportului”, a spus un german care venea din Boston.

Poziția guvernului în ceea ce privește călătoriile aeriene este că detectarea pasagerilor care intră în acest stadiu al pandemiei ar fi inutilă.

„Nu facem teste pe aeroporturi, deoarece numărul persoanelor care vin pe acolo a scăzut dramatic. Oamenii de știință spun că impactul epidemiologic al menținerii deplasării este foarte mic, deoarece există deja o transmisie mare în interior”, a declarat ministrul Sănătății.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version