Situație ”terifiantă” în sistemul medical. Sindicatul GMB califică drept “absolut terifiante” concluziile bazate pe opiniile a peste 1.200 de lucrători de ambulanță NHS din Anglia și Țara Galilor
Mai mult de jumătate dintre lucrătorii de pe ambulanță au văzut un pacient murind din cauza întârzierii de a ajunge la ei după un apel la 999 sau din cauza supraaglomerării în A&E, a constatat un nou sondaj, citat de The Guardian.
Citiți și: Din cauza Corona: guvernul britanic a luat în considerare uciderea TUTUROR pisicile domestice
Situație ”terifiantă” în sistemul medical
Constatările, rezultate în urma unui sondaj realizat în rândul paramedicilor de primă linie și al altor angajați din ambulanță, reprezintă o altă ilustrare dură a riscurilor pentru siguranța pacienților create de criza din cadrul serviciilor de urgență și de urgență ale NHS.
“Aceste constatări sunt absolut terifiante”, a declarat Rachel Harrison, secretarul național al sindicatului GMB, care a solicitat opiniile a peste 1.200 de membri care lucrează în serviciile de ambulanță NHS din Anglia și Țara Galilor.
Acesta i-a întrebat dacă au fost vreodată martori la un deces survenit din cauza unei întârzieri în care a fost implicată o ambulanță sau o altă parte a sistemului de îngrijire. Puțin peste jumătate (53%) au spus că au făcut acest lucru, iar alți 30% știau că acest lucru s-a întâmplat cu un coleg.
Trei sferturi (76%) dintre cei chestionați au declarat că întârzierile au avut un impact asupra îngrijirii pacienților în fiecare zi. Iar peste jumătate (52%) au declarat că au petrecut o întreagă tură așteptând în fața unui A&E pentru a preda un pacient personalului spitalului.
”Este pur și simplu de neconceput”
Constatările sunt dezvăluite într-un documentar difuzat joi de Channel 4 Dispatches despre modul în care întârzierile mari ale echipajelor de ambulanță care predau pacienții personalului de la A&E și, prin urmare, imposibilitatea de a răspunde rapid la apelurile 999, afectează atât pacienții, cât și personalul.
Programul se bazează pe imagini filmate în secret timp de trei luni de Daniel Waterhouse, tehnician medical de urgență în cadrul serviciului de ambulanță din estul Angliei, care a demisionat între timp.
“Întârzierea și dilatarea îngrijirii pe care o vedem este pur și simplu de neconceput”, a declarat în emisiune Dr. Adrian Boyle, președintele Colegiului Regal de Medicină de Urgență.
RCEM, care îi reprezintă pe medicii din A&E, a publicat săptămâna trecută o nouă analiză care a constatat că un pacient moare la fiecare 23 de minute ca urmare directă a faptului că a petrecut cel puțin 12 ore în A&E, de obicei pentru că așteaptă un pat în spitalul principal.