Menu
in

Boris Johnson: „Spitalele vor fi supuse unei presiuni considerabile din cauza OMICRON”

Spitalele din Marea Britanie vor fi supuse unei presiuni considerabile, în următoarele câteva săptămâni, din cauza răspândirii rapide a variantei Omicron, a declarat premierul britanic Boris Johnson, excluzând totuși noi restricții, potrivit AFP.

„Trebuie să recunoaștem că presiunea asupra NHS, asupra spitalelor noastre, va fi considerabilă în următoarele două săptămâni și, posibil, mai mult”, a declarat Johnson în timpul vizitei la un centru de vaccinare în Anglia.

„Nu există nicio îndoială că Omicron continuă să se răspândească în toată țara”, a adăugat el, dar este „în mod clar mai puțin periculos” decât alte variante precum Alpha și Delta.

Regatul Unit, una dintre cele mai afectate țări, cu aproape 149.000 de morți din cauza pandemiei, se confruntă cu o explozie de atribuită Omicron.

Boris Johnson a exclus totuși impunerea de noi restricții pe lângă lucrul de acasă și purtarea măștii deja existente, bazându-se pe testare și pe o campanie masivă de rapel care, potrivit lui, a dus la administrarea unei doze suplimentare la 76% dintre adulți.

Boris Johnson nu are în vedere noi restricții: „Am implementat măsurile adecvate”

„Combinația de lucruri pe care o facem acum este, cred, cea potrivită”, a apreciat el.

„Majoritatea persoanelor care se află la terapie intensivă nu au fost, din păcate, vaccinate, iar marea majoritate, în jur de 90%, nu au primit o doză de rapel”, a adăugat premierul britanic.

Guvernul a decis totuși să recomande purtarea măștii în clasă de către elevii de liceu, începând cu această săptămână.

Pe lângă creșterea numărului de spitalizări, serviciul de sănătate se confruntă cu absența a mii de cadre medicale aflate în izolare din cauză că sunt infectate cu coronavirus sau au intrat în contact cu persoane bolnave.


…Boris Johnson: „Spitalele vor fi supuse unei presiuni considerabile din cauza OMICRON”…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 3]
Exit mobile version