in

Studenţii români din Marea Britanie se aşteaptă la datorii pentru studii de peste 40.000 de lire sterline

Studenţii români înscrişi la facultăţi din Marea Britanie estimează că vor avea datorii la momentul absolvirii, iar unul din cinci se aşteaptă să aibă datorii de peste 40.000 de lire sterline, iar unul din doi, de peste 20.000 de lire sterline, potrivit unui studiu “Sodexo Universitary Lifestyle Survey”

Studiul a fost realizat în rândul studenţilor înscrişi la universităţile din Marea Britanie și arată că aproximativ 6.000 de români au studiat aici în anul universitar 2013- 2014, iar opt din zece studenţi îşi doresc o diplomă de licenţă pentru a obţine un loc de muncă mai bun în viitor. În studiu au fost analizate motivaţiile în alegerea unei universităţi, presiunile financiare şi sociale ale studenţilor, atitudinea acestora faţă de educaţia superioară, precum şi aşteptările lor după absolvire.



“Aproape 1 din 5 studenţi (17 la sută) se aşteaptă să acumuleze datorii pentru studii mai mari de 40.000 de lire sterline. În 2012, doar doi la sută dintre studenţi estimau că se vor afla în această situaţie. În acelaşi timp, 58% dintre studenţi estimează că vor acumula datorii de peste 20.000 de lire sterline. Aproape o treime din totalul studenţilor apreciază că sumele împrumutate pentru a-şi finanţa studiile universitare sunt prea mari”, se arată în studiu.

Potrivit cercetării, în pofida sumelor pe care estimează că le vor avea de returnat la finalul studiilor universitare, numărul studenţilor care se arată îngrijoraţi de nivelul ridicat al datoriilor a scăzut în ultima decadă cu 10 procente, până la patru la sută în 2014. Investiţia mai mare de-a lungul anilor universitari îi determină pe studenţi să acorde o importanţă sporită obiectivului final, iar îmbunătăţirea şanselor de a obţine un loc de muncă mai bun este motivul pentru care 76 la sută dintre studenţi urmează cursuri universitare, în timp ce 62 la sută speră ca astfel să îşi asigure venituri mai mari, mai dezvăluie studiul.

Guvernul vrea să schimbe regulile pentru împrumuturile studențești. Se cer cinci ani de rezidență în UK pentru europeni

Din document mai reiese că 76 la sută dintre studenţi cheltuiesc săptămânal 20 de lire sterline sau mai puţin pentru a se distra, în creştere de la 61 la sută în 2012, iar pentru a păstra cheltuielile în această limită, o jumătate dintre studenţi aleg să rămână în casă atunci când se întâlnesc cu prietenii, iar o treime (33 la sută) nu consumă alcool când socializează, în creştere de la 26 la sută în 2010.

Interesul pentru studiu se reflectă şi în diminuarea numărului de ore lucrate în regim part-time de studenţi. Astfel, doar 36 la sută spun că lucrează săptămânal între 11 şi 20 de ore, comparativ cu 55 la sută în 2004, în timp ce 53 la sută lucrează mai puţin de 10 ore într-o săptămână, în creştere de la 36 la sută în 2012.

Statul britanic dă în judecată studenții datori

Studiul “Sodexo University Lifestyle Survey” este publicat o dată la doi ani, începând din 2004 și este realizat în parteneriat cu Times Higher Education, pentru a oferi o analiză detaliată a modului de viaţă al studenţilor, de la modalităţi de finanţare a studiilor, la obiceiuri alimentare.

Ediţia din 2014 a fost realizată cu participarea unui eşantion de 2.000 de studenţi, în cadrul a peste 144 de universităţi din Marea Britanie. Participanţii la sondaj sunt studenţi la zi din toţi anii universitari.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Întâlnire privind Congresul Românilor de Pretutindeni. Sunt invitați TOȚI românii interesați

Congresul Românilor de pretutindeni, AMÂNAT. PNL cere demisia lui Stanoevici.