Menu
in

Susținătorii Brexit, în marș către Londra. Farage: „Voința poporului este foarte clară”

Europarlamentarul UKIP Nigel Farage, unul dintre principalii promotori ai Brexit a plecat în marș, alături de susținători ai ieșirii Marii Britanii din UE, către Londra.

Marșul a început în Sunderland, nordul Angliei, către Londra, iar participanții acuză „trădarea” mandatului din partea liderilor politici.

Nigel Farage, fost lider al partidului extremist UKIP, a început un marș de protest de 14 zile, alături de susținătorii săi față de ceea ce ei consideră o „trădare” a Brexit, arată The Guardian.

Marșul se va încheia în Londra, iar protestatarii vor străbate o distanță de aproximativ 434 kilometri, transmite BBC. Prima parte a marșului, organizat de gruparea pro-Brexit „Leave Means Leave” se va încheia în Hartlepool.

Nigel Farage a declarat: „Dacă politicienii cred că ne pot călca în picioare, atunci vom mărșălui și le vom transmite că nu pot”.

Un contra-protestatar, Frank Hindle, a declarat că se afla acolo pentru a sublinia că „nu toată lumea este de acord cu această mulțime”.

Marșul va fi urmat de către două microbuze care vor avea afișate pe ele comentariile anterioare făcute de Farage. În momentul în care Farage a ajuns la fața locului, contra-protestatarii au aprins fumigene în culorile UE și au scandat „exit Brexit”.

„Voința poporului este foarte clară. Dacă vedeți ce s-a întâmplat în Parlament în această săptămână, s-ar putea să nu părăsim deloc UE”, a afirmat fostul lider al UKIP.

Marșul va ajunge la Londra în două săptămâni și se va încheia cu un miting în fața Parlamentului, pe 29 martie, data la care trebuia inițial Regatul Unit să iasă din UE. Duminică, participanții vor pleca din Hartlepool, pentru a ajunge la Middlesbrough.

Nigel Farage va parcurge, însă, doar 160 km din totalul de 434 km ai marșului.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version