in

Țări care urăsc Uniunea Europeană mai mult decât Marea Britanie. Nu o să vă vină să credeți cine este în TOP!



Poate este greu de crezut, dar există țări din Uniunea Europeană care sunt mai nemulțumite de această structură mai mult decât Marea Britanie.

Potrivit unui sondaj realizat de portalul de statistică Statista, 55% dintre britanici au afirmat că Regatul Unit a beneficiat de statutul de membru al UE, în timp ce doar 39% dintre italieni cred acest lucru.

Guy Verhofstadt, liderul Grupului Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa, a postat pe Twitter un tabel cu statele UE în funcție de opinia cetățenilor acestora.

„O mare majoritate a europenilor consideră că aderarea la UE este benefică pentru ei. Dar am putea face atât de mult. Să construim Uniunea de care este nevoie”, scrie politicianul.

Cea mai mare încredere în UE o au Irlanda, Malta și Lituania. De partea opusă se află Franța și Republica Cehă.

Potrivit raportului, 90% din irlandezi consideră că țara lor a beneficiat de statutul de membru al UE.

La începutul acestui an, ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, a declarat că nici o altă țară nu ar putea urma exemplul Marii Britanii și să iasă din UE.

El a susținut că Marea Britanie este „o țară foarte diferită” față de restul UE și a sugerat că Marea Britanie a decis să plece din cauza unei „zone globale” unice.

Nigel Farage, la fel ca și și Donald Trump, au prezis că votul pentru Brexit ar putea însemna începutul sfârșitului pentru Uniunea Europeană.

După Brexit, miniștrii italieni au avertizat UE că trebuie să-și schimbe direcția sau să se prăbușească.

„Este în curs de desfășurare o dublă reacție la Brexit, una financiară, cealaltă politică. Cea financiară, cel puțin până acum, este limitată. Sunt mai îngrijorat de cea politică”,  declara ministrul de finanțe italian Pier Carlo Padoan.

Cei mai nemulțumiți de Uniunea Europeană sunt cetățenii din Italia, Cipru, Grecia, Austria și Marea Britanie. Nici cetățenii din România nu sunt foarte mulțumiți de UE, doar 61% considerând că intrarea în blocul comunitare le-a adus beneficii.

Brexit. Începe a șasea rundă de negocieri. Londra dorește o intensificare a negocierilor

Theresa May, discurs la Florența despre relația cu UE: „Nu ne-am simțit niciodată acasă în Uniunea Europeană”

Drepturile cetăţenilor britanici, limitate în Uniunea Europeană după Brexit

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

România. Lege împotriva abuzurilor în domeniul recrutării şi plasării forţei de muncă în străinătate

Scoția. Apel pentru recunoașterea independenței Cataloniei