Menu
in

UE și Marea Britanie vor să încheie un acord cu privire la pașapoartele COVID. Ar putea fi utilizate pentru călătorii în ambele teritorii

Marea Britanie este aproape de un acord cu Bruxellesul cu privire la pașapoartele COVID, în timp ce Germania nu a reușit să convingă destinațiile populare din UE să impună carantina vizitatorilor din Regatul Unit, scrie The Guardian.

Restricțiile de călătorie se înrăutățesc pe continent pentru turiștii care vin din Marea Britanie și care nu sunt complet vaccinați, din cauza îngrijorărilor cu privire la varianta Delta extrem de transmisibilă, care domină Marea Britanie.

Portugalia a anunțat luni, 28 iunie, că persoanele care nu pot dovedi că au cele două vaccinuri vor sta 14 zile în carantină. Primul ministru al Spaniei, Pedro Sánchez, a declarat că britanicii care călătoresc în Insulele Baleare ar trebui fie să arate un test PCR negativ, fie să aibă dovada că au fost vaccinați complet, pentru a evita carantina.

De miercuri, 30 iunie, Insulele Baleare vor fi pe lista verde a guvernului Regatului Unit de unde cei care se întorc nu vor fi nevoiți să stea în carantină.

Conform celor mai recente date, 61,9% dintre adulții din Marea Britanie sunt complet vaccinați, iar 84,4% au făcut cel puțin o primă doză.

Guvernul german, care a pus în aplicare o carantină de 14 zile pentru toți turiștii din Marea Britanie, începând cu 26 mai, trebuie să convingă țările dependente de turism că sunt necesare cerințe stricte de carantină pentru toți cei care sosesc din Regatul Unit.

La acest moment, scrie The Guardian, există discuții avansate cu privire la recunoașterea reciprocă a unei aplicații NHS și a certificatului digital verde al UE care să arată că cei care călătoresc sunt vaccinați.

Aplicațiile permit celor de la graniță să scaneze un cod QR, pentru a confirma starea de vaccinare a călătorului. Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a spus: „Există discuții în curs la nivel tehnic, care progresează bine și merg în direcția corectă. Acest lucru se datorează în special faptului că arhitectura sistemului tehnic din UE și Marea Britanie este aliniată.”

România a actualizat listele de risc epidemiologic. Situația este neschimbată pentru Marea Britanie: 14 zile de carantină

„Discuțiile sunt în desfășurare – nu avem un calendar specific de anunțat. Este bine că Marea Britanie lucrează acum cu noi pentru atingerea acestui obiectiv”, a continuat acesta.

Un purtător de cuvânt al guvernului britanic a declarat că deblocarea călătoriilor internaționale este „extrem de importantă” și că oficialii caută „să se asigure că certificarea este introdusă într-un mod care funcționează pentru toată lumea”.

Surse diplomatice au declarat că este probabil ca nivelul infecției să nu fie în viitor factorul cheie în a decide dacă este permisă călătoria neesențială din Marea Britanie sau din alte părți a persoanelor nevaccinate.

Însă, potrivit altor surse, reprezentantul german de la reuniune a declarat că Berlinul își va înrăutăți politica cu privire la călătorii din Marea Britanie. Cancelarul german, Angela Merkel, a avertizat săptămâna trecută că blocul comunitar „nu este în regulă” în ceea ce privește restricționarea răspândirii variantelor din țările din afara UE.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 2.3]
Exit mobile version