ora 13.20 GMT – Potrivit The Guardian, numărul victimelor din atentatele de la Bruxelles a ajuns la 34 de morți și 136 de răniți.
MAE pune la dispoziția cetățenilor români afectați de evenimentele de la Bruxelles din această dimineaţă, precum şi rudelor acestora, contactele telefonice ale Ambasadei României în Regatul Belgiei +32 (0)2 347 5338, +32 (0)2 345 0040, +32 (0)2 344 1658, apeluri redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, precum şi telefonul mobil de urgenţă al secţiei consulare a misiunii diplomatice de la Bruxelles +32(0)2 344 0854.
Ambasada României în Regatul Belgiei este în legătură permanentă cu autorităţile în vederea obţinerii de noi elemente privind cetăţeni români afectaţi ca urmare a exploziilor din Bruxelles. Până la acest moment nu există informaţii în acest sens.
Procurorul general belgian a confirmat ipoteza atentatului sinucigaş din aeroportul Zaventem, din Bruxelles, informează Le Figaro.
Ultimul bilanț provizoriu al victimelor este de cel puţin 28 de morţi şi cel puţin 90 de răniţi în atacurile de la Bruxelles din această dimineață, scrie Adevărul.
Înaintea exploziilor, s-ar fi auzit strigăte în limba arabă. Aeroportul a fost închis, iar zborurile au fost redirecţionate către aeroportul Charles Le Roi din Bruxelles şi cel din Liege. Pe Twitter a fost publicată o fotografie cu un prezumtiv suspect, în genunchi, înconjurat de poliţie.
90 de kamikaze ar fi intrat în Europa şi sunt pregătiţi să comite atentate, se mai arată în Adevărul. Potrivit New York Times, care a publicat un raport al forţelor de securitate franceze, după arestarea lui Salah Abdeslam ameninţarea teroristă în Europa este încă ridicată din cauza unui număr mare de jihadişti care sunt încă în libertate.
În raportul de 55 de pagini se arată că teroristul Abdelhamid Abaaoud ucis în timpul atacului de la Saint-Denis, din 17 noiembrie 2015, a sosit în Europa în compania de 90 de atentatori sinucigaşi, toţi profitând de criza refugiaților.
Cea mai mare parte dintre ei ar putea fi încă în Europa. Abaaoud a ales să ajungă în Franţa, pentru că “şansele de reuşită erau mai mari” şi putea face rost de documente confecţionate de către un specialist din Belgia. Teroriştii s-ar fi antrenat încă din 2013 pentru a comite atentate în Europa.