Menu
in

„Un om fără rușine”: Boris Johnson refuză să demisioneze chiar și după ce s-a dovedit că a chefuit la Guvern în plin LOCKDOWN

Premierul britanic Boris Johnson refuză să demisioneze și a fost nevoit să își scuze în fața Parlamentului de la Londra, după publicarea unui raport cu privire la mai multe petreceri ținute la reședința sa în timpul restricțiilor.

Boris Johnson, scrie The Independent, a fost forțat să își ceară scuze umilitoare în Camera Comunelor, după ce un raportul a evidențiat „eșecuri de conducere și de judecată” la reședința sa din 10 Downing Street.

Raportul realizat de funcționarul public Sue Gray a dezvăluit că Poliția Metropolitană desfășoară o anchetă penală cu privire la 12 evenimente separate din Downing Street și de la alte departamente guvernamentale, inclusiv trei unde se presupune că a fost prezent și Boris Johnson.

Gray a afirmat că unele petreceri au reprezentat „un eșec grav de a respecta nu doar standardele înalte așteptate de la cei care lucrează în inima guvernului, ci și standardele așteptate de întreaga populație britanică la acea vreme”.

Liderul opoziției laburiste, Sir Keir Starmer, l-a calificat pe premier drept un „nerușinat”, Boris Johnson respingând cererile de demisie și promițând că va „remedia” problema printr-o schimbare a personalului și o revizuire a codurilor de conduită pentru funcționarii publici și consilieri.

Deputatul conservator Angela Richardson a anunțat că renunță la funcția de secretar privat parlamentar al ministrului Michael Gove, invocând o „profundă dezamăgire” față de modul în care Johnson a gestionat scandalul.

Un alt ministru a declarat pentru The Independent că „și-a reconsiderat poziția” după răspunsul dezamăgitor al premierului.

Raportul cu privire la petrecerile de la reședința lui Boris: „Grave eșecuri dificil de justificat”. Premierul face declarații în parlament

Un sondaj realizat de Opinium a constatat că 64% dintre alegători cred că parlamentarii conservatori ar trebui să-l înlăture pe Johnson printr-un vot de încredere, 83% cred că Johnson a încălcat regulile de izolare și 75% cred că a mințit.

Liderul Partidului Național Scoțian, Ian Blackford, a fost dat afară din Camera Comunelor din cauză că a refuzat să retragă utilizarea cuvântului „mincinos” pentru a-l descrie pe Johnson. Și fostul șef al Partidului Conservator, Andrew Mitchell, i-a spus premierului că nu mai are sprijinul său.

Deputatul conservator Aaron Bell a întrebat dacă premierul îl consideră „prost” pentru că a respectat regulile de distanțare socială la înmormântarea bunicii sale.

Johnson a fost luat în colimator și de către predecesoarea lui, deputatul conservator Theresa May, care l-a întrebat dacă nu a înțeles regulile pe care el le-a impus sau dacă credea că acestea nu i se aplică și lui.


///„Un om fără rușine”: Boris Johnson refuză să demisioneze chiar și după ce s-a dovedit că a chefuit la Guvern în plin LOCKDOWN///

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 6 In medie: 3.8]
Exit mobile version