in

Raportul cu privire la petrecerile de la reședința lui Boris: „Grave eșecuri dificil de justificat”. Premierul face declarații în parlament

Raportul petrecerilor de la reședința lui Boris: „Grave eșecuri dificil de justificat”. Premierul face declarații în parlament

Unele dintre petrecerile desfășurate la reședința premierului Boris Johnson și la Guvern în timpul restricțiilor pandemiei sunt „dificil de justificat”, conform unei versiuni reduse a mult așteptatului raport Sue Gray, care arată că evenimentele nu ar fi trebuit să aibă loc.

O versiune limitată a anchetei a fost făcută publică, un document care se va dovedi esențial în determinarea viitorului lui Boris Johnson, scrie Sky News, în timp ce acesta se confruntă cu un adevărat scandal.

În raport se arată că unele dintre petrecerile din 2020 și 2021 „reprezintă un eșec grav de a respecta nu doar standardele înalte așteptate de la cei care lucrează în inima guvernului, ci și standardele așteptate de întreaga populație britanică la acea vreme”.

Sue Gray afirmă că se pare că (reprezentanții guvernului) s-au gândit „prea puțin la ceea ce se întâmplă în țară, luând în considerare oportunitatea unora dintre aceste adunări, riscurile pe care le prezentau pentru sănătatea publică și modul în care ar putea apărea publicului”.

Raportul critică „eșecurile de conducere și de judecată ale guvernului și ale Biroului Cabinetului în diferite momente”.

„Unele dintre evenimente nu ar fi trebuit să aibă loc. Alte evenimente nu ar fi trebuit să se dezvolte așa cum au făcut-o”, mai spune Gray.

Londra: Se așteaptă publicarea raportului privind petrecerile de la reședința lui Boris Johnson din timpul restricțiilor

Șaisprezece evenimente au fost investigate în cadrul anchetei. Actualizarea dezvăluie că există doar patru evenimente care nu vor fi investigate.

Evenimentele din opt date separate sunt analizate de poliție, inclusiv o petrecere care a avut loc la apartamentul premierului din Downing Street.

Sue Gray a spus că ancheta poliției arată că „în prezent nu este posibil să se furnizeze un raport semnificativ” care să precizeze tot ce a descoperit ea.

„Ca urmare a cercetărilor Poliției Metropolitane și pentru a nu prejudicia procesul de investigare a poliției, mi s-a spus că ar fi indicat să se facă doar o referire minimă la petreceri la datele pe care le investighează”, precizează autoarea raportului.

Primul ministru a fost sub presiune să demisioneze din cauza dezvăluirilor cu privire la petrecerile din Downing Street și Whitehall din timpul restricțiilor pentru pandemia de COVID-19 din 2020 și 2021.

Boris Johnson va face o declarație în Camera Comunelor, în această după-amiază și va răspunde la întrebările adresate de parlamentari.

Săptămâna trecută, Poliția Metropolitană a lansat o anchetă penală cu privire la potențialele încălcări ale reglementărilor COVID în Downing Street și Whitehall și a cerut ca raportul Gray să facă doar „referințe minime” la evenimentele pe care le analizează.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]

Marea Britanie amenință cu măsuri împotriva oligarhilor ruși din regat. Rusia: „Ne vom răzbuna!”

Marea Britanie amenință cu măsuri împotriva oligarhilor ruși din regat. Putin: „Ne vom răzbuna!”

România renunță la clasificarea țărilor pe culori și reduce la 5 zile carantina pentru nevaccinați

România renunță la clasificarea țărilor pe culori și reduce la 5 zile carantina pentru nevaccinați