Menu
in

Unul din 10 europeni vrea să părăsească Marea Britanie după 30 iunie

Cercetările arată lipsa de încredere în guvern a europenilor din Marea Britanie odată cu apropierea termenului limită de aplicare pentru reglementarea rezidenței.

Un sondaj citat de The Guardian arată că unul din 10 cetățeni UE din Marea Britanie are în vedere să plece după 30 iunie, termenul limită pentru depunerea cererilor de a rămâne în mod legal în țară, după Brexit, potrivit unui sondaj.

Motivele menționate în cercetare includ lipsa de încredere în guvern și sentimentul că Marea Britanie este un loc mai puțin primitor ca urmare a Brexit.

De asemenea, 30% dintre respondenți spun că sunt îngrijorați că drepturile nu le vor fi respectate după 30 iunie.

Cercetările efectuate de Autoritatea Independentă de Monitorizare a Acordurilor pentru Drepturile Cetățenilor (IMA), un nou organism înființat în temeiul acordului de retragere din UE, prezintă o imagine a neliniștii legate de viața din Marea Britanie, după Brexit.

Cei care doresc cel mai probabil să plece sunt germanii, spaniolii sau francezii, bărbați cu vârste cuprinse între 45 și 74 de ani, care locuiesc în nord-estul sau sud-estul Angliei și sunt plătiți cu peste 50.000 de lire sterline pe an.

Cei mai susceptibili de a rămâne sunt norvegieni, lituanieni sau portughezi, femei și cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani, care locuiesc în Țara Galilor și care câștigă mai puțin de 30.000 de lire sterline pe an.

Ai documentele de identitate expirate? Consulatul României îți va elibera un Titlu de Călătorie valabil pentru a aplica pentru Settled Status

Este primul sondaj realizat de IMA, care a fost înființat în ianuarie, în temeiul acordului de retragere, pentru a proteja drepturile cetățenilor UE de a trăi, a munci și a se retrage în Marea Britanie și accesul acestora la servicii publice precum NHS.

Kathryn Chamberlain, șefa IMA, a spus: „Aș ruga pe oricine crede că a suferit o încălcare a drepturilor să ne contacteze pentru a putea ajuta la rezolvarea problemelor sistemice”.

Unul din 10 respondenți se teme că va fi o victimă a politicii ostile a Ministerului de Interne și 7% sunt îngrijorați de pierderea drepturilor de tip Windrush. Unul din 10 cetățeni se plânge că lipsa unui document fizic care să demonstreze statutul lor duce deja la discriminare.

Guvernul a respins mai multe campanii pentru obținerea unui card fizic, lăsând cetățenilor UE doar posibilitatea obținerii unui „cod de partajare” cu care proprietarii, lucrătorii NHS și alții pot intra pe site-ul Ministerului de Interne pentru verifica statutul acestora.

IMA a declarat că ia în considerare utilizarea competențelor sale statutare împotriva guvernului, pe fondul îngrijorării cu privire la procesele de solicitare a statutului stabilit. Cifrele de la Home Office, publicate joi, 13 mai, arată că 5,42 milioane de persoane au solicitat statutul stabilit, iar la 30 aprilie exista un număr restant de 300.000 de cereri.

Kevin Foster, ministrul viitoarelor frontiere și ministrul imigrației, a cerut cetățenilor UE care nu au depus încă cererea să facă acest lucru cât mai curând posibil pentru a-și „asigura statutul pe care îl merită potrivit legislației britanice”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version