Menu
in

Unul dintre artizanii ieșirii din UE, anchetat penal. Acuzat că a făcut donații ilegale de milioane de lire sterline pentru campania pro-Brexit



Arron Banks, unul dintre cei mai mari susținători ai ieșirii Marii Britanii din UE și antreprenor în domeniul asigurărilor, a fost deferit Agenției Naționale împotriva Criminalități, pentru donații de opt milioane de lire sterline, pe care el și companiile sale le-au împrumutat grupurilor de campanie pro-Brexit în timpul referendumului din 2016.

Comisia electorală a anunțat că există dovezi că Banks a comis o serie de infracțiuni și a anunțat Agenția Națională împotriva Criminalității, scrie Financial Times.

Există motive să se creadă că Banks nu era „adevărata sursă” a împrumuturilor făcute în numele său și că acestea implicau Rock Holdings, o „firmă nepermisă” pentru a particila la campaniile electorale, deoarece este încorporată în Insula Man, nu în Marea Britanie.

De asemenea, există motive să se creadă că Banks, împreună cu ceilalți implicați în grupurile „Better for Country” și „Leave.EU” – ambele finanțate de el și companiile asociate „au ascuns adevăratele detalii ale acestor tranzacții financiare”.

Acuzațiile vor aprofunda controversele legate de comportamentul lui Banks și al altor persoane din cadrul companiei Leave.EU – precum Elizabeth Bilney, șefa organizației.

Grupul a cheltuit foarte mult și a jucat un rol esențial, cred unii observatori, în încurajarea votului de ieșire din UE, prin mesaje populiste, anti-imigrație.

Bob Posner, directorul de finanțe și reglementare al Comisiei Electorale, a declarat că există „motive rezonabile să suspecteze” că banii acordați „Better for Country” provin din surse nepermise și că Banks și Bilney au ascuns în mod conștient adevăratele circumstanțe în care acești bani au fost oferiți.

„Acest lucru este semnificativ pentru că cel puțin 2,9 milioane de lire sterline din acești bani au fost folosiți pentru a finanța cheltuielile și donațiile pentru referendum, în perioada reglementată a referendumului UE”, a spus el.

Ancheta a dezvăluit dovezi că au fost săvârșite infracțiuni dincolo de atribuțiile comisiei, a continuat el.

„Acesta este motivul pentru care am înmânat dovezile către ANC, pentru a permite să se investigheze și să se ia orice decizie de aplicare a legii corespunzătoare”, a spus el.

Aceasta este acum o investigație penală. Tranzacțiile din Insula Man sunt dincolo de capacitatea Comisiei de a investiga, a adăugat el. Agenția Națională de Criminalitate a confirmat că investighează în urma sesizării.

Ancheta noastră se referă la presupusele infracțiuni de drept electoral care fac obiectul acestei sesizări, precum și la orice infracțiuni asociate”, a afirmat acesta.

„Deși infracțiunile de drept electoral nu se încadrează în mod curent în competența ANC, natura anchetelor necesare și posibilitatea ca infracțiunile să fi fost săvârșite altfel decât în ​​dreptul electoral ne determină să considerăm o investigație a ANC adecvată în acest caz”.

Potrivit Reuters, Arron Banks a spus: „Salutăm această investigație, deoarece este o oportunitate pentru noi să clarificăm problema. Este o companie pe care o dețin și o dețin și eu și eu sunt Marea Britanie. Sunt plătitor de impozite, niciun ban rusesc sau străin nu a intrat vreodată în ea. Comisia electorală a declarat că poate s-a săvârșit infracțiunea, dar nu a furnizat nici o dovadă. Ca de obicei, Comisia Electorală se luptă pentru rezidenții din parlament.”

Cel mai mare sponsor al Brexit, legături suspecte cu Moscova

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version