Menu
in

Varianta Omicron a COVID duce la mai puține spitalizări decât tulpina Delta

Varianta Omicron a COVID duce la mai puține spitalizări decât tulpina Delta, arată o cercetare a Imperial College London.

Studiul arată că cei care se infectează cu Omicron au cu 15-20% mai puține șanse de a avea nevoie de tratament în spital, în comparație cu Delta și cu 40-45% mai puține șanse să rămână în spital pentru mai mult de o noapte.

Cei care se infectează cu varianta Omicron după o infecție anterioară au, de asemenea, cu 50-60% mai puține șanse de a fi spitalizați, în comparație cu cei care nu au fost bolnavi, arată studiul citat de Sky News.

Cu toate acestea, riscul de spitalizare este similar pentru Omicron și Delta la persoanele care au fost testate pozitiv și au avut anterior cel puțin două doze de vaccin, a concluzionat cercetarea.

Dar riscul de spitalizare rămâne mai mare pentru cei care nu au sunt vaccinați, conform studiului.

Este posibil ca infecțiile cu Omicron din Marea Britanie să fi atins deja vârful, sugerează experții

Acest lucru nu a fost confirmat de Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie (UKHSA), care urmează să-și anunțe concluziile cu privire la varianta Omicron joi, 23 decembrie.

Eșantionul pentru studiul Imperial College, a inclus 56.000 de cazuri Omicron și 269.000 de cazuri Delta.

Profesorul Neil Ferguson de la ICL a declarat: „Analiza noastră arată dovezi ale unei reduceri moderate a riscului de spitalizare asociat cu varianta Omicron în comparație cu varianta Delta.”

„Cu toate acestea, acest lucru pare să fie compensat de eficacitatea redusă a vaccinurilor împotriva infecției cu varianta Omicron”.

Marea Britanie a raportat încă 13.581 de cazuri de Omicron în ultimele 24 de ore, ducând totalul la 74.089. Cifra zilnică reprezintă o ușoară scădere față de numărul de marți, care a fost 15.363.

Date suplimentare din Africa de Sud sugerează că persoanele infectate cu COVID au cu 80% mai puține șanse de a intra în spital dacă au varianta Omicron, în comparație cu alte tulpini.

Dar cercetătorii au subliniat că severitatea variantei ar putea fi diferită pentru alte populații.

Profesorul de biologie structurală la Universitatea Oxford, James Naismith, a avertizat însă că Omicron poate provoca în continuare boli severe la cei dublu vaccinați.

„Dacă numărul cazurilor de Omicron continuă să se dubleze la fiecare câteva zile, ar putea genera mult mai multe spitalizări decât Delta din populația dublu vaccinată”, a spus acesta.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version