Menu
in

Viața cu COVID: Persoanele răcite sunt îndemnate „să stea acasă și să evite contactele”, în Anglia

Guvernul britanic a emis noi îndrumări pentru oameni după ridicarea restricțiilor cu privire la Covid-19 în Anglia.

Cei care prezintă tuse sau răceală sunt îndemnați acum să „stea acasă și să evite contactul cu alte persoane”, conform noilor îndrumări guvernamentale privind COVID-19.

Cei care au simptomele unei boli respiratorii, cum ar fi o temperatură ridicată sau „care se simt rău” sunt încurajați să stea acasă până când se simt suficient de bine pentru a relua activitățile normale sau când temperatura le scade, în conformitate cu noile îndrumări care vor fi transmise pe 1 aprilie.

Cerința legală de autoizolare după un test pozitiv Covid-19 în Anglia s-a încheiat pe 24 februarie.

Dar miniștrii au emis noi îndrumări pentru persoanele care se simt rău, precum și pentru cei care au fost testați pozitiv pentru virus, scrie The Independent.

De vineri, persoanele care sunt testate pozitiv sunt sfătuite să „încerce” să stea acasă și să evite contactul cu alte persoane timp de cinci zile.

Cei care pozitivi sau au simptome și trebuie să plece de acasă vor fi îndemnați să poarte măști, să evite locurile aglomerate și să stea departe de persoanele cu sistemul imunitar slăbit.

De asemenea, copiii care nu se simt bine și au temperatură sunt sfătuiți să stea acasă și să evite contactul cu alte persoane.

Marea Britanie: Următoarea variantă de COVID ar putea fi cea mai periculoasă de până acum

Sfatul face parte din planurile Guvernului de a trăi cu COVID, care au fost actualizate pentru a include informații despre cine va fi în continuare eligibil pentru teste gratuite COVID-19.

Testele gratuite vor fi în continuare disponibile pentru personalul NHS, asistență socială și cei din aziluri fără simptome de COVID, atunci când ratele virusului sunt ridicate.

Anglia renunță la testele COVID gratuite

Dar testele de rutină pentru rezidenții caselor de îngrijire și aziluri nu vor mai continua să fie gratuite și vor fi furnizate doar în cazul unui focar sau în cazul admiterii unui rezident.

Vizitatorii spitalelor și instituțiilor de asistență socială nu vor mai fi obligați să facă teste.

Ministrul Sănătății, Sajid Javid, a declarat că trei grupuri de persoane vor continua să primească teste gratuite dacă au simptome COVID: unii pacienți din spitale, unii oameni cu risc crescut de apariție a Covid-19 sever și oameni care locuiesc sau lucrează în „instituții cu risc ridicat”.

Ministerul Sănătății și Asistenței Sociale a declarat că testarea a avut un „cost semnificativ” pentru contribuabil, bugetul de testare, urmărire și izolare fiind de peste 15,7 miliarde de lire sterline în 2021/22.

Guvernul a mai anunțat că vor fi publicate noi ghiduri de prevenire și control al infecțiilor.

De asemenea, Ministerul Sănătății a spus că va publica vineri informații pentru angajatori pentru a reduce riscurile infectării cu COVID-19 la locul de muncă.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version