Menu
in

Viața de student în Marea Britanie e tot mai grea, 9 din 10 sunt afectați de inflație, jumătate au dificultăți financiare

Viața de student în Marea Britanie e tot mai grea. Jumătate dintre studenții din Anglia se confruntă cu dificultăți financiare, un sfert dintre ei asumându-și datorii suplimentare și trei din zece chiulind de la cursuri și meditații pentru a reduce costurile, potrivit unui sondaj realizat de Oficiul Național de Statistică, citat de The Guardian.

Mai mult de nouă din zece studenți (91%) care au participat la sondaj au declarat că sunt îngrijorați de costul vieții, iar 45% au declarat că sănătatea lor mentală s-a deteriorat din această cauză în timpul semestrului de toamnă.

Inflație record în Marea Britanie, cea mai mare creștere a prețurilor la alimente din ultimii 40 de ani

Viața de student în Marea Britanie e tot mai grea

Pe fondul avertismentelor că studenții riscă să devină victime uitate ale crizei costului vieții, aproape unul din cinci dintre cei chestionați a declarat că a luat în considerare posibilitatea de a-și întrerupe studiile până anul viitor.

Aproape două treimi (62%) au redus cumpărăturile de alimente, aproape doi din cinci (38%) au redus consumul de gaz și electricitate pentru a menține costurile la un nivel scăzut, iar mai mult de jumătate (52%) au fost nevoiți să se bazeze pe economii pentru a se descurca.

Mai mult de trei sferturi (77%) s-au declarat îngrijorați de faptul că această criză le va afecta rezultatele obținute la licență. Patru din 10 (40%) au declarat că studiază mai mult acasă pentru a economisi bani decât în campus, iar unul din cinci (21%) participă la cursuri de la distanță, acolo unde este posibil.

Unul din trei nu participă la cursuri pentru a economisi

Tim Gibbs, de la ONS, a declarat: “La fel ca majoritatea adulților pe care i-am intervievat, aceste rezultate arată că majoritatea studenților din învățământul superior resimt impactul creșterii costului vieții. Cu toate acestea, pentru unii dintre ei, acest lucru ar putea avea un impact și asupra experienței lor educaționale, unii reducând aspectele neobligatorii ale cursului lor pentru a economisi bani și luând în considerare alte opțiuni, cum ar fi suspendarea studiilor.”

Sondajul, care a atras 4 201 răspunsuri de la studenți, în principal de la o serie de universități din Anglia, a arătat că 29% dintre aceștia au ales să nu participe la cursuri și meditații neobligatorii pentru a economisi, în timp ce 31% au evitat excursiile și conferințele pentru a reduce costurile.

Aproape unul din cinci studenți (18%) a declarat că a luat în considerare posibilitatea de a se muta înapoi în casa familiei și de a face naveta la universitate de acolo, iar 6% intenționează să facă acest lucru. Deși 19% dintre studenți au declarat că au luat în considerare posibilitatea de a-și suspenda studiile și de a le relua anul viitor, doar 1% plănuiau în mod activ să facă acest lucru.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 6 In medie: 3.7]
Exit mobile version