Menu
in

Zeci de restaurante Burger King din Marea Britanie, în pericol de a se închide. 1.600 de angajați ar rămâne pe drumuri

Compania Burger King ar putea să renunțe la unul din 10 magazine din Marea Britanie, din cauza daunelor economice cauzate de pandemia de coronavirus, a anunțat Alasdair Murdoch, directorul executiv al Burger King UK.

Închiderile ar putea duce la pierderea a 1.600 de locuri de muncă.

Murdoch a declarat pentru BBC: „Nu vrem să pierdem niciun [loc de muncă]. Ne străduim foarte mult să nu o facem, dar trebuie să este posibil ca un procent de 5-10% din restaurante să nu poată supraviețui. Nu este vorba doar despre noi. Cred că acest lucru se aplică tuturor celor din industrie.”

Doar aproximativ 370 din cele 530 de restaurante Burger King din Marea Britanie s-au redeschis de la relaxarea restricțiilor.

Marea Britanie va fi lovită de trei valuri de șomaj. Sunt așteptate concedieri în august și octombrie

Cancelarul Rishi Sunak a prezentat miercuri, 8 iulie, un pachet de sprijin de 30 de miliarde de lire sterline pentru salvarea economiei Regatului Unit.

Măsurile includ o schemă „Eat Out to Help Out” pentru a stimula sectorul ospitalității.

Murdoch a avertizat că planurile guvernului nu merg suficient de departe pentru a compensa restaurantele pentru pierderile cauzate de pandemie.

Schema „Eat Out to Help Out” oferă 50% reducere – până la maximum 10 lire sterline de persoană – la restaurantele participante din Marea Britanie, în fiecare zi de luni, marți și miercuri din luna august.

Restaurantele din România cer “taxa Covid”. Va deveni o regulă în toate afacerile?

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version