in

Birourile Permanente ale Parlamentului şi-au dat acordul pentru organizarea Congresului diasporei pe 30 noiembrie. „Adunarea” va avea 224 de membri

Birourile permanente reunite ale celor două Camere au aprobat “de principiu” propunerea MAE de organizare în data de 30 noiembrie a Congresului românilor de pretutindeni, a precizat Ministerul de Externe, conform Mediafax.

Precizarea vine după ce mai mulţi parlamentari din Comisiile pentru românii din străinătate au cerut demisia ministrului delegat Bogdan Stanoevici pe care l-au acuzat că a încălcat regulamentul şi legislaţia în organizarea Congresului românilor de pretutindeni, nesolicitând aprobarea Parlamentului.



“În corespondenţa iniţiată de către MAE şi transmisă Parlamentului României în data de 20 mai 2014, a fost înaintată, spre analiză şi decizie, o propunere de convocare a Congresului pentru data de 30 noiembrie 2014, precum şi o variantă de lucru a metodologiei privind desemnarea delegaţilor la acest prim Congres al Românilor de Pretutindeni. Birourile permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului, care au atribuţii în organizarea Congresului, au discutat această propunere în cadrul şedinţei din 16 iunie 2014 şi au convenit, de principiu, asupra aprobării acestei propuneri”, se arată în răspunsul Ministerului de Externe.

Congresul Românilor de pretutindeni, AMÂNAT. PNL cere demisia lui Stanoevici.

Mai mulţi parlamentari din comisiile pentru românii de pretutindeni au cerut, miercuri 10 septembrie, demisia ministrului pentru diaspora, Bogdan Stanoevici, pentru modul de organizare a Congresului românilor de pretutindeni în 30 noiembrie.

Mai mult, un comunicat semnat de “Biroul de comunicare al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării” precizează că s-a decis AMÂNAREA Congresului.

«Având în vedere lipsa totală de transparență în organizarea Congresului, precum și suspiciunile apărute în presă conform cărora participanții vor fi selectați în funcție de simpatiile lor politice pentru actuala guvernare, deputații Comisiei pentru românii din afara granițelor țării au votat luni, 8 septembrie a.c., în favoarea amânării evenimentului pentru o dată ulterioară, care să nu interfereze cu campania electorală și să permită urmarea procedurii legale de organizare, conform Legii 299/2007.»

Stanoevici nu demisionează: „Deputații din Comisie sunt mincinoși, stiau toți de Congres”

Din acelaşi comunicat, foarte critic la adresa ministrului Stanoevici, aflăm însă o informaţie foarte importantă: câţi membri va avea Congresul diasporei şi cât va costa.

«… fără a se consulta cu Biroul permanent al Camerei Deputaților sau cu parlamentarii comisiilor de specialitate, el [ministrul] a elaborat singur metodologia prin care vor fi desemnați participanții la evenimentul din 30 noiembrie. Fără a spune exact care sunt criteriile de selectare, el a anunțat doar că evenimentul va reuni 224 de persoane, bugetul total fiind de 318.200 de lei, suportat integral de Camera Deputaților.»

Deocamdată nu se ştie cum vor fi repartizaţi pe ţări cei 224 de Congresmani.

S.C.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Legea Big Brother, declarată neconstituțională

Deputatul Aurelian Mihai face greva foamei contra indiferenţei autorităţilor faţă de problemele diasporei!