Menu
in

Consulatul din Londra se închide!!! Urgențele se rezolvă la ICR. “Întoarcerea în Romania NU E URGENȚĂ!!!”

Consulatul din Londra se închide

Vineri, 20 august 2020, Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, anunța, prin intermediul unei postări pe facebook, semnarea unui contract de închiriere pentru un spațiu care să găzduiască viitorul sediu al Secției Consulare.

Noua locație va fi mai spațioasă, ușor accesibilă și va permite procesarea mai multor solicitări”, preciza, printre altele, postarea ambasadorului.

Veștile bune vin, însă, cu efecte negative, pe termen scurt, care vor afecta românii din Marea Britanie. Astfel, din 31 august 2020, sediul consulatului din Kensington va fi închis definitiv.

Temporar, activitatea consulatului se va desfășura la sediul ICR din 1 Belgrave Square, Belgravia, London SW1X 8PH. Din cauza spațiului mic de la ICR, activitatea consulatului va fi restrânsă, se vor procesa doar solicitările cu caracter urgent, precum și situațiile excepționale.

ICR – 1 Belgrave Square, Belgravia, London SW1X 8PH.

Anunțul oficial al consulatului:

”Începând cu data de 31 august 2020, Secția consulară a Ambasadei României la Londra își va înceta permanent activitatea la sediul din 344 Kensington High St, Kensington, London W14 8NS, urmând a presta, temporar, servicii consulare în clădirea Institutului Cultural Român din 1 Belgrave Square, Belgravia, London SW1X 8PH.

Având în vedere spațiul restrâns și limitările tehnice, la acest sediu temporar, Secția Consulară Londra va efectua cu prioritate solicitările cu caracter de urgență (călătoria în România sau vizitele în străinătate, în scop turistic NU se regăsesc pe lista urgențelor) si va continua soluționarea cererilor pentru documente de călătorie ale căror programări au fost anulate in contextul pandemiei COVID-19 (perioada 16 martie – 30 iunie 2020).

La adresa menționată Secția consulară Londra va funcționa până la relocarea în noul sediu care se află în curs de amenajare.

Viitorul sediu al Secției Consulare din Londra

Programările sunt necesare

”Toate serviciile vor fi efectuate, în continuare, DOAR pe baza de #Programare prealabilă la adresele de email:

londra.asistenta@mae.ro, pentru situații de urgență,
londra.tc@mae.ro pentru titluri de călătorie (în situația documentelor de călătorie pierdute/expirate) respectiv,
✅ prin sistemul www.econsulat.ro pentru programările anulate anterior în contextul COVID-19

Situații excepționale:

”Pentru situațiile de urgență/ extraordinare (precum spitalizări, decese, accidente, arestări, dispariții, atentate teroriste), cetățenii români ne pot contacta în continuare la linia telefonică: 00447738716335.

#Atenție! La această linie telefonică #NU se furnizează informații legate de serviciile consulare și #NU se fac programări!

Vă mulțumim pentru răbdare și înțelegere și vă asigurăm că întreg personalul depune toate eforturile pentru ca toți cetățenii români să beneficieze de serviciile consulare solicitate!”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version