in

Marea Britanie. Cum fac unii români bani pe spatele conaționalilor: Vând programări pentru pașapoarte la consulat

Rețelele de socializarea abundă de anunțuri ale unor persoane care îți promit că îți pot facilita accesul rapid pentru obținerea de pașapoarte la consulat. Nu prea înțelegi cum vine treaba, mai ales că știi foarte bine faptul că cei de la consulat nu au voie să lucreze cu niciun fel de intermediari.

Totuși, dacă intri pe site-ul econsulat.ro și încerci să te programezi pentru schimbarea pașaportului la Consulatul din Londra, afli că o poți face abia peste vreo șase luni. În schimb, dacă dai niște bani unora care își spun intermediari, chestiunea se rezolvă în două săptămâni. Cum este posibil așa ceva, a arătat chiar Secția Consulară a României la Londra, pe pagina sa de Facebook.

„Spuneam că ne confruntăm, în aceste zile, cu un val extraordinar de solicitări de eliberare/reînnoire a pașapoartelor și că am suplimentat numărul de programări zilnice.

Aseară colegii au printat listele cu programări pentru astăzi iar de dimineață am văzut că cetățeanul român Silvia Anda B. are, între orele 8.20 și 8.40, 5 programări pentru pașaport, toate pe numele ei. Surpriza a fost să se prezinte alte două persoane care au declarat că s-au reprogramat prin portalul www.econsulat.ro seara trecută, iar trei să rămână neutilizate.

Mergând pe firul problemei și verificând situația programărilor în portalul intern al aplicației www.econsulat.ro s-a descoperit faptul că cetățeanul român Silvia Anda B. mai are programate, nici mai mult, nici mai puțin de 26 programări pentru pașapoarte, inclusiv pentru data de 14 martie 2019.

O informăm, pe această cale, pe Silvia Anda B. că toate programările ei au fost anulate și pe voi, ceilalți cetățeni români, că au apărut 26 de noi programări disponibile.

De asemenea, vom „peria” sistemul și acolo unde s-au făcut abuzuri – din partea unor firme de intermedieri sau persoane fizice, vom lua măsuri astfel încât cei care au probleme cu actele să fie în măsură să și le rezolve în timp util.

Ne-ar ajuta foarte mult să ne sesizați prin email la adresa [email protected] orice pagină web sau de socializare unde vi se oferă posibilitatea de a vă reînnoi pașaportul mai devreme decât data disponibilă în aplicația www.econsulat.ro. Vom verifica aspectele sesizate de Dvs. și vă vom răspunde punctual.

Vă asigurăm, din nou, că lucrăm la identificarea altor soluții pentru suplimentarea numărului de programări zilnice și vă mulțumim pentru înțelegere.

O zi frumoasă să aveți!”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Trei români acuzați că au violat o fată de 19 ani pe o plajă din Sussex

Parlamentul britanic respinge un Brexit fără acord. Theresa May vrea un nou vot în această seară