in

Numărul românilor și bulgarilor din UK, dublu față de anul trecut. Migrația netă a crescut cu 39%

Numărul românilor şi bulgarilor care au venit în Marea Britanie, s-a dublat în decursul ultimului an, la 28.000 de persoane, potrivit datelor făcute publice joi, 28 august, de Biroul Naţional de Statistică (ONS). De asemenea, potrivit ONS, migraţia netă în Marea Britanie a fost de 243.000 de persoane, în perioada martie 2013 – martie 2014, faţă de 175.000 de persoane în anul anterior, înregistrându-se o creştere de 39%.

Numărul persoanelor care părăsesc Regatul Unit rămâne stabil, într-un ritm anual de aproximativ 316.000, din 2010. Numărul imigranţilor din perioada martie 2013 – martie 2014 a crescut cu 13 %, respectiv de la 492.000 la 560.000.



The Guardian arată că promisiunile ministrului de Interne, Theresa May, de a reduce migrația netă la sub 100.000 de persoane nu s-au materializat. Mai mult, aceasta a crescut cu 68.000, față de anul trecut.

The Guardian observă că cei care provin din țările estice ale UE, respectiv România și Bulgaria, reprezintă doar 16.000 din cele 68.000 de persoane, cea mai mare creștere fiind a cetățenilor care vin din vestul Europei, din țări precum Italia.

Conservatorii au câștigat alegerile din 2010 cu ajutorul promisiunii că vor reduce imigrația netă la zeci de mii, însă cele mai dure măsuri, scrie The Guardian, au fost luate împotriva studenților internaționali și a europenilor, ceea ce nu a dus la îndeplinirea dezideratului.

Mai mulți muncitori români în Marea Britanie. Cameron: Oprim anunțurile de muncă de pe site-ul Comisiei Europene

De asmenea, se mai arată în raportul ONS, două treimi din creșterea migrației nete o reprezintă cetățenii non-UE, cu 44.000 de persoane.

În ceea ce privește creșterea numărului românilor și bulgarilor, aceasta ar reflecta eliminarea finală a restricțiilor de muncă, la 1 ianuarie, scrie tot The Guardian.

Ministrul Imigrației, James Brokenshire, a declarat cu privire la noul raport al ONS: „reformele noastre au redus migrația netă cu un sfert din cea care se înregistra în timpul vechiului guvern.”

Dorim crearea unui sistem care să fie echitabil pentru cetățenii britanici și imigranții legali, dar este greu pentru cei care nu țiă seama de reguli”, a mai spus Brokenshire.

Ministrul a mai spus că în ultimul an, trei sferturi din forța de muncă din Marea Britanică a fost asigurată de cetățenii britanici.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Traian Băsescu: Să facem mai mult pentru românii din afara granițelor

„Florin Piersic… pur și simplu!”