in

Omul care aduce Stand up comedy-ul românesc la Londra. Florin Lazăr: „Vreau să îi aduc pe cei mai buni”

În urmă cu mai puțin de un an, Florin Lazăr aducea la Londra primul spectacol de Stand Up Comedy românesc. Nu mai organizase așa ceva până atunci, dar i-ar fi plăcut să își urmeze această pasiune pe care o avea încă de pe vremea liceului, după cum spune chiar el. Reprezentația comedianților Mihai Bobonete și Adrian Văncică, protagoniști ai serialului Las Fierbinți, de la Silver Club, a fost un succes, iar asta l-a încurajat pe Florin să investească în continuare într-o afacere pe care mulți ar considera-o riscantă.

Ultimul spectacol organizat la Londra de Ro-UK Events i-a avut protagoniști tot pe băieții din Las Fierbinți, de această dată însoțiți de colegul lor Constantin Diță. A fost sold out!Mihai Bobonete, Bobiță din Las Fierbinți a fost impresionat: „Două spectacole cu 900 de oameni minunați și frumoși! Să vă dea Dumnezeu sănătate! Cum zice Costi!”, a comentat el pe pagina sa de Facebook. Și Adrian Văncică a ținut să le mulțumească celor care au venit în număr atât de mare să îi vadă: „Plecăciuni adânci în fața românilor din Anglia cu care ne văzurăm duminica asta la Londra!!!! Extraordinar public !!! Vă mulțumim !!!”

„Antrenament cu public”

„Asta pentru mine nu este decât un antrenament cu public”, spune Florin Lazăr. „Vreau ca în curând să organizez evenimente mult mai mari pentru românii din Londra, să îi aduc aici pe cei mai buni din România. ”

Florin a plecat din România de 15 ani, iar în Marea Britanie s-a stabilit din 2007. Aici s-a căsătorit și tot aici a venit pe lume și băiețelul care acum are cinci ani. A muncit din greu în tot acest timp pentru a asigura stabilitatea familiei sale, spune el, iar acum vrea să facă din spectacolele cu artiștii români o afacere. „Este riscant și nu prea”, spune suceveanul de 34 de ani. „Asta pentru că ținta mea a fost și este să îi aduc aici pe cei mai buni. Eu pe băieții din Las Fierbinți îi consider cei mai buni din România. Asta îmi doresc în continuare. Să aduc artiști români de top în centrul Londrei. Avem șansa să organizăm petreceri pentru români în centrul Londrei, nu doar la periferie.”

La vedetele din Las Fierbinți spune că a ajuns printr-o cunoștință comună. Nu a fost greu să îi convingă prima dată să vină la Londra: „Au fost bucuroși de propunere, mai aveau ceva spectacole în Belgia și Olanda, dar care nu au decurs bine ca organizare. Eu am fost primul din Marea Britanie care i-am contactat, le-am făcut o ofertă. Au fost sceptici prima dată, după spectacol însă și-au dat seama că au făcut alegere bună.”

Nu avea o experiență vastă în ceea ce privește organizarea de spectacole, însă încet-încet a învățat. „În România, la 19 ani, organizam evenimente în discotecile din orașul natal, Suceava, mai mult pentru studenți și elevi. Apoi am plecat din țară, nu m-am mai ocupat de evenimente, însă atunci când m-am stabilit în Londra am decis să încerc aici, să văd cum o să fie. Conexiuni cu lumea artistică am avut tot timpul, dar nu mai ținusem legătura. Acum, după ani și ani, am reușit să îmi găsesc persoanele de contact.”

Florin mai spune că ținta sa sunt evenimentele mari pe care ar vrea să le organizeze pentru români în locuri celebre ale capitalei britanice. „Mă gândesc la evenimente românești, să scot românul din casă, să se distreze. În țara asta devenim roboți. Din când în când trebuie să ne mai destindem, să ne distrăm și să avem unde să ieșim. Și mai consider că acești artiști au dreptul să fie promovați aici. Trebuie promovați atât printre români, cât și printre englezi.”

Despre spectacolul de sâmbătă Florin Lazăr spune că fost un real succes. Actorii au fost impresionați de atmosfera făcută de public, de numărul celor care au venit. „Au fost impresionați de sală. Leicester Square Theatre este un nume în Londra, este propice pentru stand-up”, a menționat el.

Spectacolul continuă

În premieră pentru cititorii Ziarului Românesc, Florin a dezvăluit că în martie 2016, Las Fierbinți va veni la Londra într-o formulă extinsă, cu un improshow, adică un spectacol de improvizație: „Tema o va alege publicul. Va interacționa și va alege tema. De asemenea, copiii peste șapte ani pot participa la spectacol, nu va fi unul cu limbaj licențios. Se fac astfel de show-uri în București, aici va fi premieră. Mă aștept ca publicul să se simtă bine, să aprecieze ce va fi pe scenă.”

Iar până la sfârșitul acestui an românii vor mai avea parte de artiști românești de marcă aduși la Londra de Florin Lazăr și Ro-UK Events. Pe 24 octombrie va veni Delia Matache, un nume al muzicii pop românești. „Este câștigătoarea a șapte premii muzicale și pe locul 1 în România”, spune Florin. Pe 14 noiembrie, va fi la Londra un alt mare nume al lumii artistice românești, Mihai Mărgineanu. „Este un spectacol drag mie, 10 ani de live Mihai Mărgineanu, cu lansare de CD. Va fi același spectacol cu cel de pe 2 octombrie din București”, ne-a mărturisit șeful Ro-UK Events.

Ambele spectacole vor avea loc la Alice Bar, în centrul Londrei, iar biletele se mai pot cumpăra de pe site-ul companiei de spectacole: roukevents.co.uk.

Și aceasta nu este tot. Cu foarte puțin timp înainte de publicarea acestui material, Florin Lazăr a anunțat că în ultimul spectacol programat pentru acest an ce va avea loc pe 12 decembrie, tot la Alice Bar, românii din Londra vor avea ocazia să asculte live una dintre cele mai tari formații rock din România, Direcția 5.

Evenimentul de duminică, 6 septembrie, a avut și o parte caritabilă. S-au strâns bani pentru tratamentul unui băiețel, Albert, născut cu o gravă malformație la inimă. Au fost scoase la licitație pe Facebook două tricouri ale jucătorului român Ciprin Marica. Unul de la echipa națională și altul de la Getafe. Tricourile au fost aduse de Mihai Bobonete și de fotbalistul Lucian Goian.

Cele două tricouri au fost adjudecate, în final, cu sumele de 250 și respectiv 170 de lire sterline. În total, după deschiderea cutiilor cu donații, adjudecarea tricourilor și vânzarea la licitație a altor obiecte donate s-au strâns 777.24 de lire sterline. Banii au fost trimiși către părinții lui Albert pentru tratamentul micuțului.

„Le mulțumesc din suflet celor care sunt fideli evenimentelor noastre. Vom continua pe aceeași linie, să aducem cei mai buni artiști în Londra. Vreau să le reamintesc prietenilor noștri că pe pagina noastră de Facebook, au șansa de a câștiga bilete. De asemenea, vreau să mulțumesc din suflet pentru donațiile pentru Albert”, a conchis Florin Lazăr.

Mircea Maer


(GALERIE FOTO) Vedetele din Las Fierbinți, show cu casa închisă în centrul Londrei

Peste 400 de români s-au testat pentru a-l ajuta pe Sasha, băiețelul bolnav de leucemie. Șansele unei compatibilități sunt foarte mici

Librăria Cărți Românești – nouă luni de activitate

Din Bucovina, la Londra, via Germania și Austria, Doru Prelipcean gătește italienește. „Nu am vrut să fac mici la grătar și ficăței de pasăre cu usturoi”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cu căciulile pe frunte! Cum au plecat rugbyștii români la Campionatul Mondial din Anglia și Țara Galilor

La ce obiceiuri a renunțat o româncă de când s-a mutat la Londra