in

Propunerea unui întreprinzător român din Londra: cardul de deces



Nimeni nu vrea să se gândescă la momentul în care îi va veni sfârşitul. Când decesul se produce în străinătate, familia din ţară a defunctului este aproape întotdeauna în imposibilitate de a face faţă costurilor de repatriere a corpului. Un întreprinzător român din Londra a inventat “cardul de deces”, un fel de asigurare care va acoperi costurile repatrierii în România, în cazul în care moartea survine în Marea Britanie.

Cardul va putea fi comandat online de pe site-ul Romanian Assist care va fi funcţional la sfârşitul lunii iulie, atunci când va fi lansat şi produsul pe piaţă. Ideea îi aparţine omului de afaceri George Doroş, care spune că a demarat acest proiect din dorinţa de a-i ajuta pe românii care se lovesc de o astfel de nenorocire în afara graniţelor.

“Să aduci un corp neînsufleţit în România te poate duce până la 3000 de lire şi vorbim aici doar de transport”, ne-a declarat Doroş. Tot el spune că proiectul nu este în niciun caz o afacere. Banii strânşi în urma vânzării cardurilor care nu vor fi folosiţi pentru repatrieri vor fi gestionaţi de către parohiile româneşti din Marea Britanie.

“Mie nu-mi rămân bani decât să-mi acopăr cheltuielile cu telefonul”, a adăugat Doroş. Omul de afaceri este sprijinit în acest demers şi de părintele Silviu Petre Pufulete, parohul bisericii Sfântul Gheorghe din Londra. “Sperăm să ne extindem şi în alte ţări ca Spania, Italia acolo unde există comunităţi masive de români”, a spus George Doroş.

Dar ce presupune de fapt acest card? Costă 50 de lire pe an, dar costul poate creşte, în funcţie de vârsta posesorului şi problemele sale de sănătate, până la cel mult 100 pounds pe an.

În caz de deces, pachetul include transportul corpului neînsufleţit în ţară, precum şi transportul membrilor familiei (maxim opt persoane) cu un avion privat şi o înmormântare simplă. Avionul poate sta în ţară 48 de ore. Dacă familia doreşte să rămână mai multe zile în România, atunci vor fi plătite costuri suplimentare care constau în cazarea piloţilor etc.

Romanian Assist colaborează cu Swiss Assist patronată de doctorul Jean- Oscar Meile, care are în proprietatea sa trei avione destinate acestui timp de probleme, dar şi cu Rowland Brothers una dintre cele mai cunoscute companii de pompe funebre din Marea Britanie.

A.P.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Restricţii pentru “turiştii de beneficii”

Populaţia Angliei a crescut cu 7% în 10 ani, în principal din cauza imigranţilor