Menu
in

Româncă studentă la Oxford a realizat o platformă pentru meditații gratuite. TeachU – platforma care te ajută să iei Bacul și să intri la facultate

O tânără din Buzău, studentă la Oxford, a realizat alături de alți olimpici români, un proiect unic în România, ce le oferă elevilor de liceu meditații gratuite pentru examenul de Bacalaureat și admiterea la facultate.

Gabriela Oprea are 20 de ani și este un nume în domeniul chimiei, după ce a reușit să obțină rezultate bune la olimpiadele internaționale de profil, scrie reporterbuzoian.ro.

Gabriela a absolvit Școala Gimnazială „Sfântul Apostol Andrei” din Buzău, apoi a obținut rezultate spectaculoase la Colegiul Naţional „B.P. Hasdeu“ din aceeași localitate.

În 2018, a obținut medalia de argint atât la Olimpiada Națională, cât și la Olimpiada Internațională de Chimie. De asemenea, a fost răsplătită cu medalia de bronz și la Olimpiada Internațională de Științele Pământului, în anul 2016.

În prezent, Gabriela Oprea studiază Chimia la Universitatea Oxford din Anglia. Tânăra spune că este pasionată de științe de când se știe, în special de chimie și de fizică.

O româncă, imaginea NHS în Anglia. Fotografia ei te întâmpină în Piccadilly Circus. „Îți mulțumim Claudia, ești eroina noastră”

„În chimie am găsit modul în care le pot aplica pe ambele: în fizică, chimia este oarecum ignorată, dar în chimie, fizica este, practic, baza. Chimia este locul în care am putut să le găsesc pe ambele într-un mod care mi se pare accesibil, dar şi foarte interesant, pentru că pot să mă raportez și la lumea exterioară. Chimia este peste tot. Fiecare fenomen are şi o componentă chimică – nu scapi nicăieri de substanțe“, a declarat studenta pentru Adevărul.ro.

De când era încă elevă, Gabriela s-a implicat într-un proiect unic în România: a ajutat la crearea de către olimpici a unei platforme educaționale, care să le ofere ajutor gratuit elevilor care se pregătesc pentru susținerea Bacalaureatului și a admiterii la facultate.

Ideea le-a venit în 2017, după ce Gabriela și alți tineri olimpici au participat la evenimentul „Creatori de viitor“. La acea întâlnire olimpicii au discutat cu antreprenori și alte persoane de succes în domenii de activitate diverse. Cu acea ocazie, a  fost organizată și o competiție, iar tânăra și colegii ei au trebuit să vină cu o idee de antreprenoriat social sau de program social. Așa s-a născut platforma teachu.ro.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version