Menu
in

Românii devin ilegali, mai sunt doar 30 zile pentru a solicita „settled status”. Se cere prelungirea termenului

Termenul limită pentru solicitarea „setted status” expiră la 1 iulie: cei care nu îl obțin vor pierde dreptul la asistență medicală, muncă, locuință și riscă expulzarea.

Este o bombă cu ceas care amenință să arunce în aer întreaga existență a zeci de mii de cetățeni europeni care trăiesc în Marea Britanie.

Într-o lună, la 30 iunie, va expira termenul pentru solicitarea statutului de rezident sau pre-rezident care după Brexit este obligatoriu pentru europenii car vor să locuiască legal în Regatul Unit: pentru cei care nu depun cererea, după 1 iulie riscă să piardă orice drept și să fie expulzați, chiar dacă au locuit în UK de douăzeci sau treizeci de ani.

INCREDIBIL! Unei fetițe de 10 ani i s-a refuzat statutul de rezident în Marea Britanie. Toți ceilalți membri ai familiei au fost acceptați

Este o problemă care afectează toți cetățenii europeni. În momentul Brexit-ului, se credea că 3 milioane de oameni din UE locuiau în Marea Britanie: însă cele mai recente date publicate de Ministerul de Interne britanic relevă că există deja 5 milioane care au solicitat „settled status”. Prin urmare, prezența europenilor a fost enorm subestimată.

De la 1 iulie, angajatorii sunt obligați să verifice dacă personalul lor este în regulă cu rezidența, altfel ar fi acuzați că angajează „imigranți ilegali”. Proprietarii trebuie, de asemenea, să se asigure că chiriașii au dreptul de a locui în Marea Britanie înainte de a închiria un apartament.

Problemele au început deja: în confuzia juridică, firmele mici sau proprietarii, care nu știu cum să procedeze, au început să respingă europenii. Și dificultățile sunt exacerbate de faptul că „settled status” nu constă dintr-un document fizic, ci este doar digital: și, prin urmare, uneori poate fi dificil să demonstrezi acest statut.

Organizația „the3million”, care reprezintă imigranții UE, a cerut să se prelungească termenul limită de 30 iunie.

Cererea de prelungire a fost relansată, de asemenea, în ultimele zile de guvernul autonom scoțian: „Cetățenii europeni care pierd termenul – a declarat Jenny Gilruth, ministrul Europei în guvernul din Edinburgh – nu vor putea lucra, studia, primi asistență, conduce o mașină sau deschide un cont bancar – viața lor se va da peste cap. Știm că multe mii mai trebuie să aplice: cer guvernului britanic să prelungească termenul. ”

Dar după știrile care vin de la graniță, despre europeni reținui în centre pentru migranți și expulzați, există slabe speranțe pentru prelungirea acestui termen.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]
Exit mobile version